Επίσκεψη της Προέδρου της  Πιερικής Αναπτυξιακής και Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο υπό ανακαίνιση Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

59

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ κα Σοφία Μαυρίδου  μαζί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτριο Ντούρο και τα στελέχη της Πιερικής  Αναπτυξιακής επισκέφθηκαν το Πνευματικό Κέντρο «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαίνισης.

Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος με τον Διευθυντή του Πνευματικού Κέντρου  Αρχιμανδρίτη π. Παύλο Ντούρο.

Η συμβολή της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ ήταν καθοριστική προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη του σημαντικού αυτού έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, ενώ παράλληλα συμμετέχει στη διαδικασία υλοποίησης του έργου ως τεχνικός σύμβουλος. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα τον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Στις εργασίες που σύντομα ολοκληρώνονται δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη λειτουργικότητα και στη διαμόρφωση των χώρων, στην ευελιξία των κατόψεων, στην ενσωμάτωση χρήσεων και δράσεων, στο συνδυασμό με την δυνατότητα υλοποίησης, στην ανάδειξη των όψεων, στην εφαρμογή του κτιριολογικού προγράμματος, στην βιοκλιματική διάσταση και στην προσβασιμότητα ΑΜΕΑ.

Στον πρώτο όροφο θα διαμορφωθεί σύγχρονη θεατρική αίθουσα όπου θα πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια παραδοσιακών πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και οποιαδήποτε άλλη δράση διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Το ισόγειο θα φιλοξενεί το Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φωτίου, τη βιβλιοθήκη, γραφεία, χώρους υγιεινής, ενώ στον τελευταίο όροφο θα υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε συνοδοιπόροι στο πολυσχιδές και πολυεπίπεδο έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους αποτελεί κέντρο διαφύλαξης και διάδοσης της πλούσιας τοπικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κατερίνης και γενικά της Πιερίας. Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ ευχαριστώ όλα τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής, τα οποία εργάζονται άοκνα και κάθε φορά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Πιερίας. Η Πιερική Αναπτυξιακή θα συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια παραγωγικότητα, κατακτώντας κάθε φορά νέες κορυφές θέτοντας την Πιερία σε ακόμα μεγαλύτερη τροχιά ανάπτυξης και προόδου».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ και Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου, τα μέλη του Δ.Σ., την Διευθύντρια κα Μπέττυ Παρτσαλίδου και όλα τα άξια στελέχη για την ουσιαστική τους βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη του σημαντικού αυτού έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της πόλης θα δουν το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος» να «μεταμορφώνεται» σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων που φιλοξενεί, διατηρώντας παράλληλα τον χαρακτήρα του «φάρου» της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.