Επίσκεψη της προέδρου του Ε.Ο.Τ.  Άντζελας Γκερέκου στον ΟΡ.ΦΕ.Ο.

523

Ο πολιτιστικός τουρισμός και όχι μόνο, αποτέλεσε το αφήγημα της  επίσκεψης εθιμοτυπικού αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα που πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου.

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Παπαχρήστος καθώς και τα διοικητικά μέλη, με τον πρώτο να καλωσορίζει, να ευχαριστεί για την παρουσία της, την πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. και ακολούθως  να την ενημερώνει για το θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαχρήστος υπογράμμισε τη διαχρονική συμβολή του ΟΡ.ΦΕ.Ο. στην πολιτιστική αναφορά της Πιερίας αλλά και ευρύτερα, ενώ ανέπτυξε την καταλυτική δυναμική του Οργανισμού στους τομείς της ανάδειξης του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής, καθώς και στην προβολή των συγκριτικών τουριστικών δεδομένων του νομού.

Μέσω εικόνων γνωστοποίησε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ Ολύμπου, τις προοπτικές του, την εθελοντική προσφορά των μελών, τη διεθνή του κατεύθυνση, ενώ ζήτησε την ευρύτερη συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. όχι μόνο ως προς την υποστήριξη της αιγίδας, αλλά και ως προς τη γενικότερη προβολή του ΟΡ.ΦΕ.Ο. μέσω των δυνατοτήτων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. 

Στην αντιφώνησή της η κ. Γκερέκου αναφέρθηκε στην αλληλένδετη  σχέση του πολιτισμού με τον τουρισμό, ανέπτυξε τους τρόπους συνεργασίας και ανάδειξης των δράσεων του Φεστιβάλ, την δυνατότητα προβολής του ΟΡ.ΦΕ.Ο. στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, ως επίσης την προώθηση και του διατροφικού τουρισμού με δεδομένο την παραγωγική δυναμική της Πιερίας.

Γνωστοποίησε στη συνέχεια το σχεδιαζόμενο στο άμεσο μέλλον στην Πιερία ενός διεθνούς συνεδρίου-συμποσίου με αναφορά τον Όλυμπο και με γνωστικό πεδίο τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις τέχνες.  Επισήμανε ότι σε αυτό το συνέδριο που θα υλοποιηθεί με τους αυτοδιοίκητους και λοιπούς φορείς και πανεπιστήμια, ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. θα είναι ένας από τους σημαντικούς πυρήνες που θα αξιοποιηθούν. 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Λαμβάνοντας το λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, διατύπωσε τη καθοριστική συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ Ολύμπου, στην πολύπλευρη ενίσχυσή που παρέχει, σχολίασε την θετική προοπτική των συνεργιών πολιτισμού και τουρισμού, την σημαντικότητα του προγραμματιζόμενου συνεδρίου-συμποσίου με αναφορά τον Όλυμπο, καθώς  και τα οφέλη για τον τόπο μας μέσω των προγραμμάτων προβολής του Ε.Ο.Τ. στις διεθνείς εκθέσεις.

Τόνισε ότι με τον συντονισμό από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας των θεσμικών φορέων του τόπου μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), οι αναγκαίες πρωτοβουλίες τόσο για το συνέδριο-συμπόσιο, όσο και ευρύτερα θα τύχουν τα θετικότερα των αποτελεσμάτων.

Παρόντες στη συνάντηση εθιμοτυπίας και παραγωγικής εργασίας, οι πρόεδροι του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), Γιώργος Καραλής και της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, Κώστας Κορομπίλης.   

 

Από τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. επίσης παρόντες οι, Οδυσσέας Μανωλόπουλος-αντιπρόεδρος, Γιώργος Σαμαλής-γενικός γραμματέας, Λένα Γεωργούλη-υποδομών και οργάνωσης εκδηλώσεων, Ραφαήλ Μετενίδης-χορηγιών, χρηματοδοτικών προγραμμάτων και διεθνών συνεργασιών, Βασίλης Δήμου-προβολής και δημοσίων σχέσεων, Περικλής Χατζηγιάννης-επικοινωνίας και τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής, Μάτα Κούρτη και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Ιωάννα Σκρέτα.