ΣΥΡΙΖΑ: Προς την έξοδο κινούνται οι «6+6» – Σε εξέλιξη η διάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου

Προς αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ οι «6+6». Στο επίκεντρο των συνομιλιών που είναι σε εξέλιξη, το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης των επόμενων κινήσεων.

4991

Tις επόμενες κινήσεις τους, το εάν (και πότε) θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, ή αν θα παραμείνουν, εξετάζουν οι λεγόμενοι «6+6» που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο πανελλαδικής τηλεδιάσκεψης που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός προς τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προς τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, και υπερασπίστηκε την προοπτική αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το οποίο έμεινε ανοιχτό, ωστόσο, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, είναι ο οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα έως την οριστική ρήξη.

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης των «6+6» φαίνεται πως η πλειοψηφία της βάσης τάσσεται υπέρ της άμεσης εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ορισμένα μέλη έχουν ήδη υπογράψει κείμενα αποχώρησης και αναμένουν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων στις οποίες ανήκουν ώστε να φύγουν και τυπικά από το κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Προς την έξοδο κινούνται οι «6+6» – Σε εξέλιξη η διάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου-1
(φωτ. INTIME)

 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», στέλεχος με ιστορική διαδρομή στον ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της προοπτικής πολιτικής σύμπραξης με την «Ομπρέλα», η οποία έχει ήδη αποχωρήσει από το κόμμα, ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις για άμεσο «διαζύγιο» και δημιουργία νέου φορέα ενόψει των ευρωεκλογών.

Κοινή συνισταμένη πολλών τοποθετήσεων κορυφαίων στελεχών, ακόμα και πρώην υπουργών, είναι η απουσία όρων πολιτικής συνύπαρξης στον ΣΥΡΙΖΑ.