Πρόγραμμα Εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

450

Την Τρίτη, 21η Νοεμβρίου 2023, θα εορτασθεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην Κατερίνη, σύμφωνα με τα υπ’ αριθ. 94420 / 06-11-2023 (ΑΔΑ: 6Ν2546ΜΤΛ6-ΛΞΜ) και 94866 / 07-11-2023 (ΑΔΑ: ΨΠΩΛ46ΜΤΛ6-59Β) έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης- Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης- Τμήμα Ποιότητας & Εθιμοτυπίας), θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2023.
  2. Ώρα 11.00΄ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο. Μέσα στον Ιερό Ναό μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα γίνει σύντομη ομιλία για τη σημασία της εορτής, από Αξιωματικό της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας Λιτοχώρου.
  3. Ώρα 11.30΄ στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας, θα καταθέσουν στεφάνια, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Π.Ε. Πιερίας και Διοικητής της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πιερίας και ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης. Επίσης, θα καταθέσουν στεφάνια, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Πιερίας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας, η Ένωση Στρατιωτικών Πιερίας, αντιπροσωπείες των Τραυματιών, Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου και Αντιστασιακές Οργανώσεις. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός μας Ύμνος.
  4. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2023, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β’) ΚΥΑ.

Σε ότι αφορά την τέλεση της δοξολογίας, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, την τάξη και κίνηση των οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης, παρακαλείται να μεριμνήσει, για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου Κατερίνης και τον καλλωπισμό του χώρου, που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Τελετάρχης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ορίζεται, ο κ. Αλέξιος Πουλικίδης.

Τελετάρχης από το Δήμο Κατερίνης, ορίζεται, ο κ. Γεώργιος Μίχος.

Το πρόγραμμα αυτό επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

                                                                                            

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ