Τέμπη: Στη Βοστώνη με ειδική πτήση ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

660

Με ειδική πτήση μέσω της 110 Πτέρυγας Μάχης Λάρισας και συνοδευόμενος από ομάδα επιστημονικού προσωπικού, ο 21χρονος Γεράσιμος – Ιάσονας, ο επιζών του πρώτου βαγονιού της τραγωδίας των Τεμπών, αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα για τις ΗΠΑ.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τις ΗΠΑ βρίσκεται στη Λάρισα από το βράδυ της Παρασκευής και εφόσον η προετοιμασία του Βολιώτη φοιτητή εξελιχθεί όπως όλοι εύχονται, τότε ο νεαρός θα ταξιδέψει για τη Βοστώνη προκειμένου να νοσηλευθεί σε εξειδικευμένο Κέντρο με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση της υγείας του, όπως αναφέρει το onlarissa, επικαλούμενο την εφημερίδα Ελευθερία.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Ο 21χρονος είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, η οποία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, με αποτέλεσμα 57 επιβάτες να χάσουν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 181 τραυματίστηκαν.

Ο 21χρονος φοιτητής εδώ και 9 μήνες δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Ο 21χρονος φοιτητής ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη, όταν το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας τραυματίστηκε σοβαρά και έκτοτε νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Εδώ και σχεδόν 9 μήνες, δίνει τη μάχη του για να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας στο πλευρό του το επιστημονικό προσωπικό της ΜΕΘ του ΓΝΛ, ενώ για μερικές ημέρες είχε μεταφερθεί σε Κέντρο της Γερμανίας, αλλά επέστρεψε τελικά ξανά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρισας.