Τέμπη: Εντοπίστηκε το «μαύρο» κουτί του Intercity

5964

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, εντοπίστηκε το «μαύρο» κουτί της μοιραίας αμαξοστοιχίας του Intercity.

Το «μαύρο κουτί» βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ και παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές. Μάλιστα, στον ίδιο χώρο βρέθηκε και βιολογικό υλικό το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση, σε μια προσπάθεια προκειμένου να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα της τραγωδίας.

Υπενθυμίζεται πως από το σημείο της σύγκρουσης είχε βρεθεί το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας, με αυτό της επιβατικής να αναζητείται.

Τεχνικοί που εξέτασαν το «μαύρο κουτί» δεν μπόρεσαν να εξάγουν κάποια στοιχεία, καθώς είχε υποστεί μεγάλη ζημιά από τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών.

Πραγματογνώμονας με εκπαιδευμένους σκύλους αναζητούσε DNA στα βαγόνια του μοιραίου τρένου

Ειδικός πραγματογνώμονας, συνοδευόμενος από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, εισήλθαν στον χώρο που φυλάσσονται τα βαγόνια, στον περιφραγμένο χώρο σε αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, προκειμένου να ερευνήσουν την ύπαρξη DNA των θυμάτων της τραγωδίας, ώστε να γίνει συμπληρωματική ταυτοποίησή τους. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε μετά απο αίτημα συγγενών. Υπενθυμίζεται πως για μία γυναίκα, δεν έχει εντοπιστεί ακόμα γενετικό υλικό.

Οι συγγενείς επιδιώκουν να συνεχιστεί η έρευνα, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες έγινε δειγματοληψία υλικού και στον τόπο της τραγωδίας.

Ο διευθύνων της Εισαγγελία Πλημμελειοδικών κ. Τζαμαλής, διέταξε την συνέχιση της προκαταρκτικής έρευνας, όσον αφορά μήνυση που έχουν καταθέσει οικογένειες των θυμάτων, σχετικά με την αποκατάσταση του χώρου του δυστυχήματος και την απομάκρυνση των συντριμμιών.