Ενημέρωση και παρουσίαση Α’ Βοηθειών στο Γυμνάσιο Κολινδρού από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

429

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συνεχίζοντας το εθελοντικό της έργο στην ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω στις Α Βοήθειες παρευρέθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Γυμνάσιο Κολινδρού μετά από πρόσκληση της Γυμνασιάρχη κ. Λαμπρινής Μαγαλιού και  πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση σε μαθητές και εκπαιδευτές.

Μέσα από μια βιωματική παρουσίαση οι μαθητές/τριες, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ακολουθία ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιούνται προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αρχικά, οι εκπαιδεύτριες: Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος ERC) και Ελπίδα Τσολάκη ενημέρωσαν σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, για τη χρησιμότητα και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα και στη συνέχεια δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση  στις ενότητες που ορίζει το ERC  (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) δηλαδή:

  • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (CPR)
  • Χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED)
  • Πλάγια θέση ασφαλείας ή ανάνηψης και
  • Πνιγμονή από ξένο σώμα τεχνική Heimlich

Πιστεύουμε πως η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στα σχολεία μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου  Τα παιδιά μπορούν να σώσουν μια ζωή χωρίς να είναι υπεράνθρωποι, με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να εφοδιαστούν με μέσα που θα βοηθήσουν τον συμμαθητή τους και τον συνάνθρωπό τους.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά την Γυμνασιάρχη κ. Λαμπρινή Μαγαλιού και όλους τους καθηγητές του Γυμνασίου Κολινδρού καθώς και τους μαθητές του για την πρόσκληση και την όμορφη φιλοξενία τους.