«Μίνι χειμώνας» το Σαββατοκύριακο με τσουχτερό κρύο – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

453

Απότομη αλλά και σύντομη αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο με «ψυχρό μέτωπο» που θα «προσγειωθεί» στην Ελλάδα τα ξημερώματα του Σαββάτου, προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Την νύχτα της Παρασκευής προς το ξημέρωμα του Σαββάτου το ψυχρό μέτωπο θα φτάσει στην Ελλάδα αλλά θα είναι πολύς σύντομης διάρκειας. Θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες και στη δυτική Μακεδονία πρόσκαιρες χιονοπτώσεις» λέει χαρακτηριστικά.

Ο «μίνι χειμώνας» θα συνοδεύεται επίσης από θυελλώδεις ανέμους έως 9 Μποφόρ.

Πυκνή χιονόπτωση στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, «πασπάλισμα» στην Πάρνηθα

Στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί χιονόπτωση, η οποία θα είναι πυκνή σε ορεινές περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Φλώρινα, τη Βίγλα και το Καϊμακτσαλάν.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, το βαρομετρικό χαμηλό θα «ταξιδέψει» και σε άλλες περιοχές της χώρας, προκαλώντας τοπικά ισχυρές βροχές, αλλά θα εξασθενήσει έως και το βράδυ της ίδιας μέρας.

Τσουχτερό κρύο και ισχυροί βοριάδες

Το σύστημα θα φέρει τσουχτερό κρύο από βορρά προς νότο, αλλά και σφοδρούς βοριάδες σε Αιγαίο και Ιόνιο, με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί όσους θα πραγματοποιήσουν ακτοπλοϊκά ταξίδια να είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναβολές στα σχέδιά τους.  Ειδικότερα, θα πνέουν ισχυροί βοριάδες εντάσεως ακόμα και 8-9 μποφόρ.

Στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα μέχρι και την Αττική θα πέσουν μπόρες, ενώ μπορεί να «πασπαλίσει», όπως χαρακτηριστικά είπε, χιόνι στην Πάρνηθα το βράδυ του Σαββάτου.