Βόρεια Πιερία: Καταδίκη Αναστασίου Τερζή για τη συκοφαντική δυσφήμιση του Αυγουστίνου Ανδρικόπουλου

514

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, στη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου 2023, καταδίκασε ομόφωνα τον Αναστάσιο Τερζή του Πασχάλη, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του Αυγουστίνου Ανδρικόπουλου. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, διότι με δύο (2) επιμέρους πράξεις του, δηλαδή δύο (2) διαδικτυακές αναρτήσεις του στις 1 και 2 Ιουνίου 2019 (παραμονή και κύρια ημέρα διεξαγωγής της Β΄ Κυριακής των δημοτικών εκλογών του 2019 στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού), σε λογαριασμό του (προφίλ) που διατηρεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», καταφέρθηκε με ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς, εν γνώσει του, εναντίον του πολιτικώς ενάγοντος, αναφερόμενος στην προσωπική, οικογενειακή και πολιτική διαδρομή του. Το περιεχόμενο των αναρτήσεων αυτών κρίθηκε άκρως απαξιωτικό, προσβλητικό και μειωτικό της προσωπικότητας και της ηθικής υπόστασης του Αυγουστίνου Ανδρικόπουλου. Για το λόγο αυτό, επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα ποινή φυλάκισης 18 μηνών, καθώς και η συνολική δικαστική δαπάνη.

Μάλιστα, χαρακτηριστική υπήρξε η πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας περί μη αναστολής της ποινής, αλλά μετατροπής της σε χρηματική, προς 10€ ημερησίως για όλο το διάστημα των 18 μηνών, η οποία ωστόσο δεν έγινε τελικώς δεκτή από το Δικαστήριο.

Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσώπησε τον κ. Αυγουστίνο Ανδρικόπουλο, σχολίασε το αποτέλεσμα της δίκης, με την ακόλουθη δήλωση:

«Το δικηγορικό γραφείο Γεωργίου & Ζωής Ανδρικοπούλου εκφράζει την ικανοποίησή του για την εκδοθείσα δικαστική απόφαση, στη δίκη που εκκίνησε με αφετηρία την υποβολή της έγκλησης-μήνυσης του κ. Αυγουστίνου Ανδρικόπουλου το 2019, θεωρώντας ότι, έστω και καθυστερημένα, απονεμήθηκε το ιστορικά οφειλόμενο δίκαιο, με την ουσιαστική δικαίωση του εντολέα μας, γεγονός που ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αποκαθιστά την -ομολογουμένως κλονισμένη- εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό της Δικαιοσύνης και ενισχύει το σεβασμό όλων στη λειτουργία της».