ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2023 | Παρουσίαση Βιβλίου «Πιερίας αφήγημα» | Μένη Σεϊρίδου – Μαρία Καρανίκα

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στις 19:00 – Πνευματικό Κέντρο Δ. Κατερίνης

313

Η φωτογράφος Μένη Σεϊρίδου, η αρχαιολόγος-συγγραφέας Μαρία Καρανίκα και οι εκδόσεις «ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Πιερίας αφήγημα» την Παρασκευή 17/11/2023 στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης (αίθουσα Α’ ορόφου), στο πλαίσιο των Αικατερινείων, με οργάνωση και επιμέλεια του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης.

Πρόκειται για ένα λεύκωμα αφιερωμένο στον κοινό τόπο καταγωγής των δύο δημιουργών, την Πιερία. Ένα βιβλίο όπου οι φωτογραφίες της Μένης Σεϊρίδου και τα κείμενα και οι επιλογές κειμένων της Μαρίας Καρανίκα μάς αφηγούνται μικρές ιστορίες από την 7η χιλιετία π.Χ. μέχρι και το μέλλον αυτού του τόπου. Ένα ταξίδι σε γνωστά και άγνωστα σημεία του Νομού, που θα συγκινήσει και θα παροτρύνει να εξερευνήσουμε τον τόπο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες στον επίλογο του βιβλίου:

«Το συγκεκριμένο έργο είναι το αποτέλεσμα της αγάπης μας για τον τόπο από τον οποίο καταγόμαστε, την Πιερία. Θελήσαμε να αφηγηθούμε μια μικρή ιστορία με χαρακτηριστικά σημεία-σταθμούς και να προτρέψουμε τον θεατή-αναγνώστη να λάβει μια αντιπροσωπευτική αίσθηση του χώρου για τον οποίο μιλάμε. Οι άγνωστες πτυχές του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Πιερίας είναι αμέτρητες και καλούμε το κοινό να μετάσχει στην εξερεύνηση αυτών των στοιχείων. Κι όταν μιλάμε για την Πιερία, δεν γίνεται να μην μας έρχεται στον νου η εικόνα ενός τόπου που κρύβει πολλά μυστικά, από τα Προϊστορικά χρόνια έως και τη σύγχρονη εποχή. Ένα αφήγημα που αρχίζει με τον μύθο και συμπορεύεται με την πραγματικότητα ακόμη και σήμερα».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Φωτογραφίες: Μένη Σεϊρίδου

Κείμενα & επιλογή κειμένων: Μαρία Καρανίκα

Επιμέλεια έκδοσης: Καλλιόπη Πασιά

Γραφιστική επιμέλεια: Θανάσης Κριτσωτάκης

Εκδόσεις: ΤΡΙ.ΕΝΑ Πολιτισμού

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Καλλιόπη Πασιά, συγγραφέας-υπεύθυνη εκδόσεων ΤΡΙ.ΕΝΑ Πολιτισμού

Αφήγηση: Πάνος Μπαλής και Μαρία Καρανίκα

Παρουσίαση: Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 στις 19:00

Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Δ. Κατερίνης (αίθουσα α’ ορόφου).