ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Επίσκεψη κλιμακίου στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

376

Την Πέμπτη  9/11/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Χατζηγεωργίου με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Πιερίας, αποτελούμενο από  το γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής  Πιερίας   Λιόλιο Δημήτριο , τους υποψήφιους  βουλευτές του κινήματος  στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, Ελένη Γεωργούλη  και Κωνσταντίνο Κουτρούπα και τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Νταμπώση Ιωάννη και του υπεύθυνου του τομέα υγείας Στεφόπουλου  Χρήστου. Στη συνάντηση συμμετείχε και  ο επιμελητής Α’ επεμβατικής καρδιολογίας στο ΓΝΘ Παπανικολάου Μποστανίτης  Ιωάννης.

Ο διοικητής μάς ενημέρωσε  για τις προσπάθειες που κάνει η διοίκηση για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του νοσοκομείου (ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό), την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και την πορεία υλοποίησης όλων των παραπάνω ενεργειών.

Από τη μεριά μας τονίσαμε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι ενέργειες για την κάλυψη των κενών σε νευραλγικούς τομείς του νοσοκομείου μας ( ιατρικό προσωπικό παθολογικής κλινικής), την πρόσληψη εξειδικευμένων ιατρών της παθολογίας (λοιμωξιολογία, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση κ.α), την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την επέκταση της παθολογικής κλινικής – δημιουργία πνευμονολογικής κλινικής -, την ψηφιοποίηση των λειτουργιών του νοσοκομείου, την δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου που θα αναβαθμίσει στο μέγιστο τις παρεχόμενες υπηρεσίες της καρδιολογικής κλινικής και τέλος την ενεργειακή αναβάθμιση και ενεργειακή επάρκεια του κτιρίου η οποία παραμένει στις καλένδες από το 2016, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο διοικητής. Η χώρα μας  ως γνωστό κατέχει τη δεύτερη θέση  στις ιδιωτικές δαπάνες  υγείας  μετά τη Βουλγαρία στην ευρωπαϊκή ένωση. Το γεγονός αυτό συμβαίνει την περίοδο που η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη αύξηση του κόστους ζωής  απότοκη της έκρηξης του πληθωρισμού ,της ενεργειακής κρίσης και κυρίως της αδυναμίας της κυβέρνησης να ασκήσει πολιτικές  που θα αμβλύνουν το πρόβλημα και θα  λύσουν την οικονομική ασφυξία των ελληνικών νοικοκυριών.

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ  η   αναγέννηση του ΕΣΥ είναι  εμβληματική, αξιακή! Θέλουμε την καθολική, ισότιμη  και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών  στο εθνικό σύστημα υγείας,  που θα παρέχει υψηλού  επιπέδου υπηρεσίες  και θα είναι το ανάχωμα των ευάλωτων  κοινωνικών ομάδων  στην ολοένα αυξανόμενη οικονομική κρίση.