Παρουσίαση του βιβλίου “Η ντετέκτιβ Ρόζα. Το ημερολόγιο των μυστικών”

297

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του παιδικού-εφηβικού μυθιστορήματος της Ειρήνης Παπαδοπούλου: “H Ντετέκτιβ Ρόζα  Το ημερολόγιο των μυστικών”, εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ, στο βιβλιοπωλείο ΝΕΣΤΩΡ, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Την εκδήλωση προλόγισαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ.Σοφία Μαυρίδου, και ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός κ.Ηλίας Χρυσικός. Συμμετείχε με τις χαρακτηριστικές της παιχνιδιάρικες πινελιές η συγγραφέας Δομνίκη Καράντζιου, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου ανέγνωσαν μικρά και μεγάλα παιδιά, φίλοι της εκπομπής Πολύχρωμο Αερόστατο, που εδώ και πάνω από δέκα χρόνια παρουσιάζουν η Δομνίκη Καράντζιου και η Ειρήνη Παπαδοπούλου στο “Ραδιο Ενημέρωση”.

Τη φιλολογική ανάλυση ανέλαβε η φιλόλογος Έλσα Σφέτσα, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: “Πέρα από τον ρομαντισμό του, είναι ένα βιβλίο στο οποίο η Ρόζα θα σας κάνει να γελάσετε, η Φόνη θα σας κρατήσει σε εγρήγορση, η γιαγιά Περσεφόνη θα σας κάνει να αναπολήσετε ίσως τον πρώτο σας έρωτα και η προγιαγιά Ευγενία θα σας θυμίσει τις δυνατές γυναικείες προσωπικότητες της οικογένειας σας. Ένα βιβλίο που πλάι στους Κομνηνούς και την μοναχοπολιτεία του Αγίου Όρους, βάζει και τον Μπάτμαν σε μια νυχτερινή επιχείρηση των αγοριών της παρέας”.

Η γιορτή του βιβλίου έκλεισε με μια ευχή: το διάβασμα να μπει δυναμικά στη ζωή μας, γιατί μόνο μέσα από αυτό γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και ταξιδεύουμε στον χρόνο και την ιστορία με τους ήρωες που ζωντανεύουν στη φαντασία μας.