ATP Finals: Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς! (highlights)

Μετά από 3 μόλις games, o Στέφανος Τσιτσιπάς εγκατέλειψε την αναμέτρησή του με τον Holger Rune για το ATP Finals!

2610

Μόλις 17 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς και με την ολοκλήρωση των τριών πρώτων games (o Rune ήταν μπροστά με 2-1 χωρίς break), o Τσιτσιπάς εγκατέλειψε την αναμέτρηση με τον Rune δείχνοντας να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις και αποχαιρέτησε οριστικά τις πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά του ATP Finals.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να αποσύρει τη συμμετοχή του και από το τουρνουά ο Στέφανος, που τυπικά έχει ακόμα έναν αγώνα για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο round robin του ATP Finals, απέναντι στον Novak Djokovic την Πέμπτη. Αυτόν τον αγώνα θα τον παίξει όπως όλα δείχνουν ο 1ος alternate του τουρνουά, Hubert Hurkacz.

Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιες ενοχλήσεις και στις προπονήσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα στο Τορίνο, μπορεί να διέψευσε τα σενάρια τραυματισμού στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Κυριακή, μετά την ήττα του από τον Jannik Sinner, ωστόσο σήμερα κάλεσε τον γιατρό στο γήπεδο μετά από το 3ο game, καθώς δεν ένιωθε καλά.

Τον συμβουλεύτηκε και χωρίς πολλά-πολλά αποφάσισε να δώσει το χέρι του στον αντίπαλό του και να εγκαταλείψει το ματς. Αρκετοί από το κοινό αποδοκίμασαν τον Στέφανο για την απόφαση αυτή, αφού προφανώς ήθελαν να δουν ένα γεμάτο ματς.

Μένει να περιμένουμε για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τραυματισμό του Στέφανου, που ολοκληρώνει άδοξα τη σεζόν του και μένει για 4η διαδοχική χρονιά εκτός ημιτελικών στο ATP Finals, ένα τουρνουά που κατέκτησε στο ντεμπούτο του, το 2019.

Μ’ αυτόν τον άδοξο τρόπο, ο Rune πέτυχε την 1η του νίκη στο ATP Finals, με τον 20χρονο Δανό να κάνει φέτος το ντεμπούτο του στη διοργάνωση. Στον επόμενο αγώνα του, την Πέμπτη απέναντι στον Jannik Sinner, ο Rune θα παίξει πιθανότατα για την πρόκριση στα ημιτελικά.