ATP Finals: Ο Sinner κέρδισε τον Τσιτσιπά στον πρώτο αγώνα του ATP Finals (highlights)

Ιδανικό ξεκίνημα στο ATP Finals πραγματοποίησε ο Jannik Sinner, που με ένα αψεγάδιαστο ματς επικράτησε με 2-0 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά μπροστά στους συμπατριώτες του στο Τορίνο.

2575

To καλύτερο δυνατό ξεκίνημα πραγματοποίησε στο ATP Finals o Jannik Sinner, ο οποίος επιβλήθηκε του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-4, 6-4 και ολοκλήρωσε μέσα σε 85 λεπτά τον πρώτο αγώνα του φετινού τουρνουά.

Ο 22χρονος Ιταλός, που φυσικά είχε τη μεγάλη στήριξη του κοινού σε κάθε πόντο, ολοκλήρωσε τον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά με 9 άσσους, ενώ κέρδισε τους 32 από τους 36 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 9 από τους 15 στα δεύτερα.

Δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Έλληνα πρωταθλητή να απειλήσει, κλείνοντας το ματς χωρίς να έχει επιτρέψει κανένα break point.

Αυτό, σε συνδυασμό και με το πολύ επιθετικό τένις σε κάθε ράλι και τις καταπληκτικές επιστροφές του, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Τσιτσιπά, που αντιμετώπισε για 1η φορά πρόβλημα στο σερβίς του στο 5ο game και είδε την πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου του να υλοποιείται σε break (2-3). Δεν επέστρεψε μετά το break o Στεφ, παρότι πάλεψε το τελευταίο game του σετ και έσωσε ένα set point.

Ο Sinner ευτύχισε να κάνει άλλο ένα break με το καλημέρα στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 2-0 και να μπει πια για τα καλά σε τροχιά νίκης. Λίγο έλειψε να κάνει και 2ο σερί break o Ιταλός, με τον Στέφανο να αποφεύγει τα χειρότερα, επιστρέφοντας από το 0-2, 0-40 για να μειώσει σε 1-2.

Διατήρησε τη διαφορά στο ένα break o Τσιτσιπάς, δεν μπόρεσε όμως να γίνει απειλητικός σε κανένα service game του Sinner, που στο 10ο game “σφράγισε” τη νίκη του, έπειτα από 1 ώρα και 25 λεπτά αγώνα.

Θυμίζουμε πως υπήρξε έντονη ανησυχία τις τελευταίες ημέρες για τον Στέφανο, που δεν ολοκλήρωσε δυο συνεχόμενες προπονήσεις την Παρασκευή και το Σάββατο στο Τορίνο, εξαιτίας ενός προβλήματος χαμηλά στην πλάτη του.

Τελικά, βγήκε στο court για να αγωνιστεί και έκανε φιλότιμη προσπάθεια παρότι είναι εμφανές πως δεν είναι στο 100% του. Η ήττα πάντως δεν απεφεύχθη και η υπόθεση πρόκριση γίνεται αυτομάτως πολύ δύσκολη για τον Έλληνα πρωταθλητή. Στη συνέχεια της εβδομάδας θα αντιμετωπίσει ακόμα τους Holger Rune και Novak Djokovic, με το 2 στα 2 να είναι κατά πάσα πιθανότητα μονόδρομος, για την είσοδο στα ημιτελικά.