30 Έλληνες και ξένοι Δημοσιογράφοι στην Πιερία για τα φρέσκα Πιερικά Μύδια

30 Έλληνες και ξένοι Δημοσιογράφοι έρχονται στην Πιερία στο πλαίσιο της Υλοποίησης του προγράμματος «Δράσεις προώθησης, προβολής και αύξησης της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου μυδιού Πιερίας στην αγορά της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας»

537

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Δράσεις προώθησης, προβολής και αύξησης της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου Μυδιού Πιερίας στην αγορά της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020», που ανέλαβε το Επιμελητήριο Πιερίας, 30 δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα επισκεφθούν την Πιερία από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Σκοπός της Δράσης είναι να προβληθεί ένα σημαντικό στοιχείο της τοπικής μας γαστρονομίας, όπως είναι τα Φρέσκα Μύδια Πιερίας, το οποίο συνδυαζόμενο με τις φυσικές ομορφιές του τόπου παραγωγής του,  θα συντελέσει στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού brand name για την Πιερία.

Η Δράση περιλαμβάνει επίσκεψη των Δημοσιογράφων στις Μονάδες Παραγωγής των Μυδιών και γνωριμία με τους Μυδοκαλλιεργητές, καθώς και περιήγηση και επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει live cooking show με τον διάσημο Σεφ Πέτρο Συρίγο, ο οποίος θα παρασκευάσει και θα προβάλει μοναδικά πιάτα, γεμάτα γεύση και άρωμα Αιγαίου, έχοντας ως βασικό υλικό τα μοναδικά Μύδια Πιερίας.

Το Επιμελητήριο συνεπές στην αποστολή του συνεχίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προβολή σε διεθνές επίπεδο, της Τουριστικής, Πολιτιστικής και Παραγωγικής Πιερίας.