To ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πιερίας επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

354

Τη  Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας επισκέφτηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής  Πιερίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που εντοπίζονται στην περιοχή μας στον πολύ ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης και να παρουσιάσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Το κλιμάκιο συγκροτήθηκε από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας, Δημήτρη Λιόλιο, το μέλος Νταμπώση Γιάννη, το μέλος και πολιτεύτρια Λένα Γεωργούλη και τον πολιτευτή Κωνσταντίνο Κουτρούπα. Κατά τη συνάντησή τους με τον Διευθυντή, κ. Γιώργο Μακρή, ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο συνεχίζει να καλύπτει τις πάγιες ανάγκες με προσλήψεις αναπληρωτών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μετά και τη δεύτερη φάση των προσλήψεων, και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου, εξακολουθούν να υπάρχουν κενά στα σχολεία της Πιερίας. Ενώ το υπουργείο γνώριζε μέσα από τα πληροφοριακά συστήματα από πολύ νωρίς τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο, έκανε προσλήψεις στην πρώτη φάση που κάλυψαν ένα μόνο μέρος των αναγκών και στη δεύτερη φάση παρά τις επιπλέον προσλήψεις το πρόβλημα παραμένει.

Επίσης, έμφαση δόθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια, όσον αφορά τις  κτιριακές υποδομές του Μουσικού Σχολείου, του 2ου και του 5ου ΓΕΛ.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρουσίασε το προγραμματικό πλαίσιο προτάσεών του για ισχυρή δημόσια παιδεία, ώστε να γίνει ξανά μοχλός ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας. Ειδικότερα, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι προτάσεις είναι οι κάτωθι:

  • Αύξηση της δημόσιας δαπάνης, ώστε να φτάσει σταδιακά στη μέση δαπάνη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Ενίσχυση της ποιότητας στην εκπαίδευση.
  • Ριζικός εκσυγχρονισμός και εφαρμογή των 16 δεικτών ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την κάλυψη των μαθησιακών κενών και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων.
  • Αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών δυνατοτήτων. Ένας υπολογιστής για κάθε μαθητή και κάθε εκπαιδευτικό και ένας διαδραστικός πίνακας με υπολογιστή σε κάθε τάξη.
  • Πιστοποίηση ξένης γλώσσας και ηλεκτρονικών υπολογιστών έως τη Γ Γυμνασίου.
  • Ολόπλευρη στήριξη της Ειδικής Αγωγής και των δομών της για το σχολείο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης.
  • Προτεραιότητα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση με σύνδεση με τις σύγχρονες ανάγκες της παραγωγής. Με κατοχύρωση επαγγελμάτων και καθορισμό επαγγελματικών δικαιωμάτων.
  • Ασφαλές σχολικό περιβάλλον και υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα σχολεία.
  • Καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
  • Οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των συντελεστών που το διαμορφώνουν.