Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Ανάγκη εμβολιασμών κατά της Covid οι άνω των 60 – Στην πανδημία νίκησε η λογική

962

Τους Έλληνες πολίτες, ειδικά όσους είναι άνω των 60 ετών, να εμβολιαστούν κατά της covid-19, κάλεσε Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την έναρξη της ημερίδας του Ygeiamou «Εμβολιασμός και Δημόσια Υγεία: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Πρόσθεσε δε ότι «το μάθημα που πήραμε από την covid ότι η επιστήμη μπορεί, έχει εργαλεία να αντιμετωπίσει όλους τους εχθρούς», ενώ έκανε αναδρομή στα χρόνια της πανδημίας για να φτάσει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας, χαρακτηρίζοντάς το «υποδειγματικό».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε τρία επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια. «Το πρώτο της δημόσιας Υγείας και το δεύτερο οι Έλληνες απόλαυσαν ένα κράτος που αποδείχθηκε ότι υπηρετεί τους πολίτες άψογα. Τρίτο ζήτημα είναι η νίκη της λογικής, που είναι τελικά «η νίκη της Δημοκρατίας καθώς είναι ένα πλαίσιο κοινωνικού συμβολαίου».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Photo: William Faithful)

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, μπροστά η ανθρωπότητα έχει να αντιμετωπίσει και άλλες κρίσεις, «κρίσεις διαφόρων ειδών πανδημίας που μπορεί να μην έχουν τα χαρακτηριστικά της covid αλλά απλώνονται και εξαπλώνονται».

«Η υγεία αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο, όχι τυχαία», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «υποχρέωση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι να η παράδοση στους πολίτες ενός συστήματος υγείας με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ενώ παράλληλα θα αγωνιστούμε στο πεδίο της πρόληψης».

«Θα πάμε σε κάθε χωριό» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης για την ανάγκη ισότιμη πρόσβασης στην υγεία για όλους.