Επιτυχής Λήψη Μοσχευμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Η Διακεκριμένη Προσπάθεια για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων

656

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την επιτυχημένη ολοκλήρωση της λήψης μοσχευμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Αυτή η σπουδαία διαδικασία πραγματοποιήθηκε με αξιοζήλευτη αφοσίωση και συνεργασία από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με τις ειδικές ομάδες γιατρών που προσήλθαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη λήψη.

Η ιδιαίτερα δύσκολη και απόλυτα εξειδικευμένη αυτή επιχείρηση ξεκίνησε στις πέντε το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, δημιουργώντας ένα σημαντικό ορόσημο για το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Προηγήθηκαν τιτάνιες ενέργειες προετοιμασίας του δότη από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ και ενδελεχής προετοιμασία του χειρουργείου από τις νοσηλευτικές διευθύνσεις. Ομάδες εξειδικευμένων ιατρών από το Ωνάσειο Καρδιοθωρακικό Κέντρο, νοσοκομείο της Ρώμης και το ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ κατέφτασαν συντονισμένα στο νοσοκομείο όπου σε συνεργασία με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου, του αναισθησιολογικού τμήματος και της ΜΕΘ διενήργησαν επιτυχώς τη λήψη μοσχευμάτων και συγκεκριμένα ήπαρ, πνεύμονες και κερατοειδείς χιτώνες οφθαλμών.

Τα μοσχεύματα αυτά θα δώσουν μια νέα ελπίδα σε ανθρώπους που περιμένουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Οι γιατροί που ανέλαβαν την διαδικασία έδειξαν εξαιρετική επαγγελματική δεξιότητα και αφοσίωση προς τον υψηλό σκοπό της δωρεάς οργάνων.  Συμμετείχαν  από τη Μ.Ε.Θ. οι εντατικολόγοι κα. Οικονόμου- η οποία είχε και την ευθύνη του συντονισμού της διαδικασίας- και ο κος Κογκόπουλος, ο χειρουργός κος Γκιάτας, η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού κα Τσιρογιάννη καθώς και πλήθος άλλων ειδικών και ειδικευόμενων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή εκτέλεση των απαραίτητων διαδικασιών. Αξιοσημείωτη ήταν η συνδρομή των νοσηλευτών που πρόθυμα και με αυταπάρνηση έφεραν εις πέρας το πρωτόγνωρα απαιτητικό έργο που ξαφνικά τους ανατέθηκε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Ακτινολογικό Εργαστήριο, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο και όλο το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που συνέβαλε στην επιτυχημένη προετοιμασία και υλοποίηση αυτής της σημαντικής διαδικασίας. Επίσης, εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και το ΕΚΑΒ που συνεργάστηκαν ενωμένες για την πραγματοποίηση αυτής της σημαντικής αποστολής.

Σύσσωμοι, η Διοίκηση και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του συνανθρώπου μας και ταυτόχρονα το βαθύ σεβασμό  προς τους οικείους που συναίνεσαν με μεγαλείο ψυχής στη δωρεά οργάνων.

Η δωρεά οργάνων αποτελεί μια πράξη απερίγραπτου ανθρωπισμού και γενναιοδωρίας, και η επιτυχημένη λήψη αυτών των μοσχευμάτων αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και όλη την κοινότητά μας.

Αυτή η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε τέτοια έκταση για πρώτη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της υγείας και της ελπίδας για πολλούς ανθρώπους. Ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να εξετάσουν τη δυνατότητα της δωρεάς οργάνων, καθώς μπορεί να σώσει ζωές και να δώσει νέα ελπίδα σε ανθρώπους που την χρειάζονται.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προωθούμε την δωρεά οργάνων και να συμβάλλουμε στην προώθηση της ζωής μέσω αυτής της αξιέπαινης πράξης.