ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2023 – Nelly’s: Αναδρομική έκθεση για τη σπουδαία Ελληνίδα φωτογράφο (φωτο)

1503

Ένα αφιέρωμα – αναδρομή στο έργο της σπουδαίας Μικρασιάτισσας φωτογράφου Nelly’s αποτελεί η έκθεση φωτογραφίας, που με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, φιλοξενείται στην Αστική Σχολή, στο πλαίσιο των Αικατερινείων. Η έκθεση τιτλοφορείται «Nelly’s από το Αϊδίνι στην Νέα Υόρκη». Καθοριστική συμβολή στη διοργάνωσή της, έχει ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αναστάσιος Μπογιατζής προσφέρει στους επισκέπτες, μία εμπεριστατωμένη περιήγηση.

Η «Nelly’s»

Η «Nelly’s» υπηρέτησε την τέχνη της στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ ο επαγγελματικός φακός της, αποτύπωσε τις μεγαλύτερες μορφές του πολιτικού, πολιτιστικού, επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Η έκθεση γίνεται σε συνδιοργάνωση, με τον Δήμο Κατερίνης, τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π) και τη Γκαλερί “Χρύσα”.

Ανοικτό κάλεσμα στο κοινό να επισκεφτεί τις εκθέσεις στην Αστική Σχολή, καθώς και όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις των φετινών Αικατερινείων απευθύνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Γιάννης Νταντάμης κάνοντας λόγο για την διαχρονική συμβολή του Θεσμού, στην προαγωγή του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής.

“Γυναίκα” του Π. Φτάρα

Παράλληλα, στην Αστική Σχολή λειτουργεί και η Έκθεση φωτογραφίας του καλλιτεχνικού φωτογράφου, Παναγιώτη Φτάρα – προέδρου του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας, με τίτλο, η “Γυναίκα”, ενώ ανοιχτή στο κοινό είναι και η Αίθουσα Γλυπτικής, με τις δημιουργίες του Ευθύμη Καλεβρά.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στην Αστική Σχολή έως τις 24/11. Λειτουργεί καθημερινά 10:00 π.μ. -13:00 και τις απογευματινές ώρες: 18:00 – 20:00.