Φωτιά στην Κάρυστο: Από το πρωί επιχειρούν εναέρια μέσα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

341
φωτο αρχείου

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη βρέθηκαν στην Κάρυστο της Εύβοιας, μπαίνοντας  στην μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι.

Η φωτιά που χθες έκαιγε ανεξέλεγκτη δασική έκταση, ζώα αλλά και μια κτηνοτροφική μονάδα, σήμερα βρίσκεται σε ύφεση με την Πυροσβεστική να κάνει λόγο για καλύτερη εικόνα.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο της πυρκαγιάς όλο το βράδυ έδιναν δύσκολη μάχη με τις φλόγες οι οποίες έκαιγαν ανεξέλεγκτες εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

O αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου: «Το μέτωπο πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8 με 9 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος, αλλά όπως καταλαβαίνετε, σε αυτές τις συνθήκες η κατάσταση δεν μπορεί να είναι εύκολα προβλέψιμη».