Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αναλαμβάνει την αποκατάσταση του προσκυνήματος της Αγ. Παρασκευής Τεμπών

522
Καταστροφές στην εκκλησία Αγία Παρασκευή και στη γέφυρα στα Τέμπη. Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Τις ευχαριστίες της προς τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τ. Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους και Άρχοντα Έξαρχο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου εκφράζει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, για την προθυμία και την αμεσότητα με την οποία ανταποκρίθηκε στην παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, να αναλάβει και να καλύψει το κόστος της επισκευής και αποκατάστασης του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Παρασκευής Τεμπών, συνηγορώντας παράλληλα και στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, εξέχων μέλος της οποίας τυγχάνει, ένα μέρος της μεγάλης δωρεάς της για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία να διατεθεί για την επανακατασκευή της πεζογέφυρας των Τεμπών.

“Πράξεις σαν και αυτήν αναβιώνουν την παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών του Γένους και ενισχύουν την ελπίδα για τη γρήγορη επάνοδο της Θεσσαλίας μας στην ειρηνική καθημερινότητα της. Προσδοκούμε οι αρμόδιες υπηρεσίες να ανταποκριθούν ως προς τα γραφειοκρατικώς τυπικά, ώστε σε εύλογο χρόνο, ιδίως μετά την πάροδο της χειμερινής περιόδου, να έχουμε ευχάριστες εξελίξεις” αναφέρεται στην ευχαριστήρια επιστολή.