Paris Rolex Masters: Έφυγε για προημιτελικά και Τορίνο ο Στέφανος! (highlights)

Με μια πολύ καλή εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς "εξουδετέρωσε" με 2-0 σετ τον Alexander Zverev, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Masters του Παρισιού, κλείνοντας ταυτόχρονα και μαθηματικά τη θέση του στο ATP Finals του Τορίνου.

399

Ο Τσιτσιπάς, ημιφιναλίστ πέρσι στο τελευταίο Masters της χρονιάς, συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο Bercy και επιβλήθηκε του Zverev με 7-6 (2), 6-4, για να μπει στους “8” καλύτερους του Rolex Paris Masters και να φτάσει τις 50 νίκες στη σεζόν.

Παράλληλα με την πρόκριση στα προημιτελικά, ο Στεφ εξασφάλισε και ένα εισιτήριο για το ATP Finals και μαθηματικά πλέον, αφού ουσιαστικά ήταν ήδη δεδομένη η πρόκρισή του στο Τορίνο, εφόσον δεν θα μπορούσε λόγω των συνδυασμών αποτελεσμάτων να μείνει εκτός Top 8 στο Race μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου, όταν ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της σεζόν.

Ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα ο Τσιτσιπάς, που άσκησε έντονη πίεση στον Zverev από νωρίς και κατάφερε να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει την πρώτη του ευκαιρία για break στο 2ο game, για να προηγηθεί με 2-0.

Εξίσου δυνατά αντέδρασε και στο επόμενο game, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με διπλό break point στο 15-40 και εμφατικά κέρδισε 4 πόντους στη σειρά, για να κάνει το 3-0.

Είχε διπλό break point και για το 4-0 ο Στέφανος, αλλά ο Zverev έμεινε ζωντανός στο σετ, κρατώντας αυτή τη φορά το σερβίς του για να μειώσει σε 3-1.

Στο επόμενο game υπήρξε ένας φόβος για τραυματισμό για τον Στέφανο, που είπε στον διαιτητή ότι ένιωσε σα να στραμπούληξε τον αστράγαλό του και κάλεσε τον γιατρό του τουρνουά στο court, όμως ευτυχώς αποδείχτηκε πως δεν είχε κάτι σοβαρό και συνέχισε τον αγώνα κανονικά.

Έφτασε να προηγείται με 5-2 και είχε 2 set points για το 6-3 ο Έλληνας πρωταθλητής, δεν έκλεισε όμως το σετ και το πλήρωσε, αφού ο Zverev έκανε το break back και μείωσε σε 5-4.

Ο Γερμανός ισοφάρισε σε 5-5 και αργότερα σε 6-6, για να στείλει το σετ στο tie-break, o Τσιτσιπάς όμως έμεινε ψύχραιμος και τελείωσε εκεί τη δουλειά γι’ αυτό το 1ο σετ, αφού ήταν εξαιρετικός και επιβλήθηκε του Zverev με 7-2.

Μετά απ’ αυτό ο Στέφανος ευτύχισε να ανοίξει με break και το 2ο σετ, όπου κέρδισε τους 8 από τους 10 πρώτους πόντους και προηγήθηκε με 2-0.

Δεν αντιμετώπισε κανένα break point σ’ αυτό το σετ ο Στέφανος, που διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή ως το τέλος. Τη μοναδική φορά που έγινε απειλητικός ο Zverev ήταν στο 8ο game, όπου προηγήθηκε με 0-30, όμως ο Στέφανος κέρδισε 4 πόντους στη σειρά για το 5-3.

Ο Έλληνας τενίστας έχασε 2 match points για να τελειώσει με νέο break το ματς στο 9ο game, αλλά ο Γερμανός μείωσε τελικά σε 5-4. Στο 10ο game το σερβίς του Στέφανου πήγε ξανά στο 30-30 και πάλι όμως δεν επέτρεψε break point στον αντίπαλό του, κερδίζοντας τους 2 επόμενους πόντους και “κλειδώνοντας” την πολύ καλή αυτή νίκη, ακριβώς με τη συμπλήρωση 2 ωρών στο ματς.

Αυτή ήταν η 50ή νίκη στη φετινή σεζόν για τον Τσιτσιπά (50-21), καθώς και η 1η του απέναντι σε παίκτη από το Top 10 για το 2023.

Προκρίθηκε στον 4ο προημιτελικό του σε ένα Masters στη φετινή σεζόν και 21ο συνολικά στην καριέρα του. Επίσης έφτασε τις 9 νίκες κόντρα στον Zverev, σε 13 αναμετρήσεις για το ATP Tour (9-4).

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή του 2018 στο Bercy, Karen Khachanov, που κέρδισε νωρίτερα μετά από μεγάλη μάχη τον Roman Safiullin, με 4-6, 6-4, 6-2.

Και απέναντι σ’ αυτόν έχει εξαιρετικό ρεκόρ ο Στέφανος, που έχει ηττηθεί μόλις μια φορά από τον Ρώσο σε 7 συναντήσεις (6-1).