Ο καπνός είναι «παντού στον ουρανό της πόλης της Γάζας»

Αδιάκοποι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ

282

Για 24 ώρες η Γάζα δέχεται ασταμάτητα βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη της Γάζας και τη γύρω περιοχή της «από ξηρά, αέρα, και θάλασσα», όπως το έθεσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

Οι μάχες σήμερα το πρωί διεξάγονται σε πέντε διαφορετικές περιοχές στην πόλη της Γάζας και στα βόρεια, όπου επεκτείνεται η ισραηλινή χερσαία επιχείρηση, και στη δυτική Γάζα, σύμφωνα με το BBC.

Οι τελευταίοι βομβαρδισμοί, σύμφωνα με το Al Jazeera, είχαν στόχο:

  • ένα σπίτι στη γειτονιά αλ-Νασρ που απέχει λιγότερο από 1 χιλιόμετρο από το νοσοκομείο αλ-Σίφα.
  • την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο αλ-Κουντς στη συνοικία Ταλ Αλ Χάουα, που βρίσκεται στο επίκεντρο των επιδρομών τις τελευταίες ημέρες. Από τις αεροπορικές επιδρομές τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι.
  • τον πύργο που στεγάζει τα γραφεία του AFP και άλλων γραφείων μέσων ενημέρωσης.

«Μπορούμε να δούμε καπνό παντού στον ουρανό της πόλης της Γάζας από διαφορετικές κατευθύνσεις», μεταδίδει το πρακτορείο.

Οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικά γύρω από το νοσοκομείο Αλ-Κουντς κοντά στην πόλη της Γάζας, όπου έχουν καταφύγει περίπου 14.000 άνθρωποι.

Το Ισραήλ ελέγχει πλέον και τους δύο κεντρικούς δρόμους – τις κύριες εξόδους προς τη Γάζα στο βορρά και τον παραλιακό δρόμο – επομένως η έξοδος από τη Γάζα είναι εξαιρετικά δύσκολη, οι Παλαιστίνιοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους αν θέλουν να διαφύγουν στο νότο, λέει χαρακτηριστικά το BBC.