WTA Finals: Πάλεψε η Μαρία, αλλά δεν απέφυγε τον αποκλεισμό (videos+highlights)

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε, έφτασε κοντά στο να ανατρέψει ένα παιχνίδι που ξεκίνησε εφιαλτικά, αλλά στο τέλος έχασε στο tie-break του 3ου σετ από την Elena Rybakina κι έτσι εγκατέλειψε τις ελπίδες για πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals.

414

Σίγουρα η πίκρα ήταν μεγάλη, καθώς έφτασε πολύ κοντά στο να “αποδράσει” με τη νίκη απόψε η Μαρία Σάκκαρη, ωστόσο αποχώρησε από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι, γνωρίζοντας την ήττα από την Elena Rybakina με 6-0, 6-7 (4), 7-6 (2).

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, η οποία αγωνίζεται για 3η διαδοχική χρονιά στο WTA Finals και για 1η φορά στην καριέρα της μένει εκτός ημιτελικών, είχε και σήμερα ένα εφιαλτικό ξεκίνημα, που θύμισε την αναμέτρησή της με την Aryna Sabalenka πριν 2 μέρες, όπου είχε ηττηθεί με 0-6, 1-6.

Έχασε και σήμερα το 1ο σετ με 6-0, βγάζοντας κακή εικόνα στο γήπεδο και δείχνοντας να αδυνατεί να βρει τον ρυθμό της. Τα κατάφερε όμως, έστω και αργά, παίρνοντας σημαντική βοήθεια και από το πρώτο της κράτημα σερβίς στο ματς στο 1ο game του 2ου σετ, όπου ανέτρεψε το 15-40 και πήρε ένα game ψυχολογίας.

Μετά απ’ αυτό είχαμε διαφορετικό παιχνίδι, με τη Rybakina να είχε νέα ευκαιρία για break στο 5ο game, την οποία αρνήθηκε η Σάκκαρη και έκανε το 3-2. Έκτοτε καμία από τις δυο δεν είχε άλλη ευκαιρία για break, αλλά η Σάκκαρη έπαιξε καλύτερα στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4 και έβαλε φωτιά στο ματς.

Το 3ο σετ ήταν πολύ αμφίρροπο και η Σάκκαρη είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να μπει μπροστά, αλλά η Rybakina έσβησε 3 break points και κράτησε το σερβίς της στο 1ο game. Αργότερα η Καζάκα έκανε το πρώτο break και πέρασε μπροστά με 4-2, αλλά η αντίδραση ήρθε άμεσα από τη Σάκκαρη, που ισοφάρισε σε 4-4.

Στο κομβικότερο game της αναμέτρησης πιθανότατα, η Rybakina επέστρεψε από το 4-4, 15-40 και υπερασπίστηκε το σερβίς της, για να περάσει μπροστά με 5-4. Αμφότερες κράτησαν τα σερβίς τους στη συνέχεια και είχαμε δεύτερο συνεχόμενο tie-break.

Αυτή τη φορά η Rybakina έπαιξε δυο πολύ καλούς πόντους στο ξεκίνημα, προηγήθηκε με διπλό mini-break στο 3-0 και έκτοτε τα πάντα ήταν ευκολότερα, καθώς η Σάκκαρη έχασε τη συγκέντρωσή της, αναγκάστηκε να ρισκάρει περισσότερο και ήρθαν κάποια λάθη από τη ρακέτα της, με αποτέλεσμα να πάρει η Rybakina ένα προβάδισμα που δεν σπάει, με 6-0. Η Σάκκαρη έσωσε 2 match points, η Καζάκα όμως έβγαλε μεγάλο σερβίς στο 3ο και τελείωσε το παιχνίδι σε 2 ώρες και 24 λεπτά.

Έμεινε μ’ αυτή τη νίκη στο παιχνίδι της πρόκρισης η Rybakina, η οποία πέτυχε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά.

H Jessica Pegula κέρδισε αυτόν τον όμιλο και θα είναι στην 1η θέση ό,τι και αν συμβούν στα παιχνίδια της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής στην Ελλάδα).

Η 2η θέση θα κριθεί στην αναμέτρηση της Sabalenka με τη Rybakina, αφού η νικήτρια του αγώνα αυτού θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά και η ηττημένη θα μείνει στην 3η θέση, ενώ η Σάκκαρη θα τερματίσει στην 4η θέση, αφού ακόμα και αν κερδίσει την Pegula υστερεί στην ισοβαθμία και με τις δυο (Rybakina ή Sabalenka).