Κώστας Κουκοδήμος: Προσπαθήστε να λειτουργήσετε ως Δήμαρχος και όχι ως εισβολέας ή κατακτητής

519

Η ανοχή έχει όρια. Από τις 9 Οκτωβρίου και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών,  παρακολουθούμε το προκλητικό, εκφοβιστικό και επιθετικό παραλήρημα του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Κατερίνης Γιάννη Ντούμου που δεν έχει προηγούμενο.

Ζητά εξηγήσεις και στοιχεία από τις υπηρεσίες, εκφοβίζει εργαζόμενους, απαιτεί να έχει τον έλεγχο, επιτίθεται σε συνεργάτες μου, απευθύνει απειλητικούς χαρακτηρισμούς σε δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής μου παράταξης. Απαίτησε γραφείο από την επομένη των εκλογών, συγκάλεσε σύσκεψη με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών, πρόβαλε τις απαιτήσεις του και επιτίθεται απροκάλυπτα στους «ανυπάκουους» εργαζόμενους.

Μέχρι τις 31.12.2023 θα υπερασπιστώ και τους εργαζόμενους του δήμου μας, με τους οποίους δουλέψαμε αρμονικά 4 χρόνια, και τους συνεργάτες μου και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που δεν είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις.

Όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στο Δήμο Κατερίνης δεν έχουν συμβεί σε καμία προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση που έφερε αλλαγή διοίκησης σε κανένα δήμο της χώρας.

Δεν εισέβαλλε ποτέ και κανένας εκλεγμένος Δήμαρχος πριν την ανάληψη των καθηκόντων του σε δημαρχείο φωνάζοντας «εγώ είμαι ο Δήμαρχος. Δεν θα κάνετε τίποτα αν δεν ενημερωθώ». Δεν είχα ποτέ γραφείο στο Δήμο Κατερίνης το 2019 πριν την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου. Η καλή πρόθεση από την πλευρά μας να ενημερώνεται σταδιακά από τις υπηρεσίες για τη λειτουργία του Δήμου προφανώς δεν αξιολογήθηκε και αποδεικνύεται λάθος. Όφειλα από την πρώτη στιγμή να μην επιτρέψω αυτό το «πολιτικό πλιάτσικο».

Δεν έχει αντιληφθεί ούτε τον έχει ενημερώσει κάποιος ότι αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου και ως τότε η ευθύνη της διοίκησης των υπηρεσιών και των αποφάσεων αφορά τη σημερινή διοίκηση. Δεν τον έχουν ενημερώσει ότι προηγείται όρκος και η ανάληψη καθηκόντων γίνεται μέσα από διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Τέλος, επειδή αρκετά σχόλια και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί στο πρόσωπό μου από το περιβάλλον του νεοεκλεγέντα Δημάρχου για το πού βρίσκομαι και τι κάνω, αν είμαι παρών ή απών, τον ενημερώνω ότι είμαι εδώ! Και θα είμαι και μετά την 1η Ιανουαρίου. Δεν φαντάστηκα ότι θα πρέπει να σας ενημερώνω για το πρόγραμμά μου.

Μια φιλική συμβουλή: Προσπαθήστε να λειτουργήσετε ως Δήμαρχος και όχι ως εισβολέας ή κατακτητής.

Κώστας Κουκοδήμος

Δήμαρχος Κατερίνης