WTA Finals: Με σπασμένα φρένα η Sabalenka, βαριά ήττα για Σάκκαρη (videos+highlights)

Η Aryna Sabalenka πραγματοποίησε έναν άψογο αγώνα και σε συνδυασμό με την κακή ημέρα για τη Μαρία Σάκκαρη, προκάλεσε μια από τις πιο "βαριές" ήττες στην καριέρα της Ελληνίδας τενίστριας, στην 1η μέρα του WTA Finals του Κανκούν.

538

Μεγάλα κέφια είχε η Aryna Sabalenka στην πρεμιέρα της στο WTA Finals, επιβάλλοντας από την αρχή έως το τέλος το πολύ επιθετικό παιχνίδι της και φτάνοντας σε μια επιβλητική νίκη επί της Μαρίας Σάκκαρη με 6-0, 6-1.

Με εμφατικό τρόπο έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals η Sabalenka, η οποία πήρε και μια άτυπη ρεβάνς από τη Σάκκαρη, από την οποία είχε 2 συνεχόμενες ήττες στο συγκεκριμένο θεσμό, μια στο WTA Finals του 2021 και μια στο WTA Finals του 2022.

Δεν ήταν μια καλή μέρα για τη Σάκκαρη, που αφού υπέστη το πρώτο break για το 0-2, έχασε ένα προβάδισμα με 0-40 στο επόμενο game, αλλά και 4 break points συνολικά, για να κάνει το break back.

Δεν τα κατάφερε και η συνέχεια ήταν ένας μονόλογος της Sabalenka, με όλο και περισσότερους winners να έρχονται από τη ρακέτα της Λευκορωσίδας και όλο και περισσότερα λάθη να έρχονται από τη ρακέτα της Μαρίας.

Η Sabalenka έσβησε και το 5ο break point που αντιμετώπισε στο σημερινό ματς, για να κάνει το 3-0 στο 2ο σετ και να αποτελειώσει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια με ένα νέο break για το 4-0.

Ήταν μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση ψυχολογικά για τη Μαρία, που κάποιες στιγμές δεν συγκράτησε και τα δάκρυά της ενώ παιζόταν το ματς. Παρόλα αυτά, δεν σταμάτησε να παλεύει και στο 6ο game έσβησε 2 match points, για να αποφύγει το double bagel και να μειώσει σε 1-5. Η Sabalenka ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της στο επόμενο game, όπου με ένα love service game διαμόρφωσε το τελικό 6-0, 6-1 σε 74 λεπτά.

Για 7η φορά σε 10 αναμετρήσεις (7-3) κέρδισε την Σάκκαρη η Sabalenka, η οποία ξεκίνησε εντυπωσιακά την προσπάθειά της να κατακτήσει για 1η φορά το WTA Finals, αλλά και το Year-end No.1.

Για τη Σάκκαρη αυτή ήταν η πιο “βαριά” της ήττα βάσει αποτελέσματος στα τελευταία 5 χρόνια, από τον Αύγουστο του 2018, όταν στον πρώτο της τελικό στο tour, στο 500άρι του Σαν Χοσέ, είχε ηττηθεί με 1-6, 0-6 από τη Mihaela Buzarnescu.

Η Σάκκαρη, η οποία μπήκε για 3η διαδοχική φορά στο WTA Finals -ως αντικατάσταση της τραυματισμένης Karolina Muchova αυτή τη χρονιά- δεν εγκαταλείπει τις ελπίδες για πρόκριση στα ημιτελικά, αλλά πλέον οι νίκες στις αναμετρήσεις της με την Elena Rybakina και με την Jessica Pegula που ακολουθούν, θα πρέπει να θεωρούνται μονόδρομος.