Συμμετοχή του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Ανέστη Μανώλα σε συνέδριο Ευρωπαϊκού Οργανισμού

396

Ο Οργανισμός “Major Cities of Europe” είναι ένας ανεξάρτητος Οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν ευρωπαϊκές πόλεις και έχει σκοπό να προωθήσει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για τους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις. Ακόμη, διευκολύνει τις ανταλλαγές εμπειριών, ιδεών και λύσεων για τη χρήση τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας (ICT). Ο Οργανισμός συνεργάζεται με πανεπιστήμια και διαφόρους άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη του σκοπού του.

Στον Οργανισμό αυτό από την Ελλάδα συμμετέχουν οι εξής έξι (6) δήμοι: Τρικάλων, Λαρίσσης, Βισαλτίας, Ορεστιάδος, Ηρακλείου και Πύδνας-Κολινδρού.

Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Ανέστης Μανώλας συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε από 25 έως 27 Οκτωβρίου στο Prato της Ιταλίας. Σε δήλωσή του ο κ. Μανώλας ανέφερε:

«Πιστεύω πολύ στην εξωστρέφεια του δήμου μας. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώξαμε και πετύχαμε από τον Ιανουάριο 2023 την ένταξή μας στον Οργανισμό “Major Cities of Europe”, τον ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Οργανισμό που έχει σκοπό να προωθήσει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για τους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις. Με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχα στο ετήσιο συνέδριο του Οργανισμού. Εκεί είχα την ευκαιρία να συζητήσω και να ανταλλάξουμε απόψεις με εκπροσώπους άλλων ευρωπαϊκών δήμων αλλά και εταιρειών που ασχολούνται με την εξέταση προβλημάτων που απασχολούν τις σύγχρονες πόλεις και την αναζήτηση καταλλήλων λύσεων. Πιστεύω ακράδαντα ότι η συμμετοχή του δήμου μας στον εν λόγω Οργανισμό, μόνο θετικά έχει να προσφέρει.»