Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ενημερωτική δράση κατά του καρκίνου του μαστού από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου (φωτο)

408

Ενημερωτική εκδήλωση για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού πραγματοποίησαν στελέχη του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου το πρωί της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου 2023 στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους τρόπους πρόληψης από μία ασθένεια που πλέον χαρακτηρίζεται ως αντιμετωπίσιμη, εάν διαγνωστεί έγκαιρα, καθώς και για το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» του Υπουργείου Υγείας, που αφορά σε δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας γυναικών ηλικίας 45-74 ετών, δωρεάν υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος ή ανάγκης περαιτέρω διερεύνησης) και δωρεάν κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης αλλά και της έγκαιρης διάγνωσης. Παρευρέθηκαν επίσης η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, κα Τζουζέππα Μπαρμπέρα, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού, κα Σοφία Ζουρζούρα και ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιτοχώρου, κ. Ευστράτιος Κυριακάκης.

Την εκδήλωση συντόνισε το Δίκτυο Αγωγής Υγείας του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, με την υποστήριξη της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, του Δήμου Δίου-Ολύμπου, του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Δίου-Ολύμπου και του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου.