Αν δεν μιλήσεις για την εισβολή, την κατοχή και τους παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων τότε είσαι με την λάθος πλευρά της ιστορίας που έχει για πυξίδα την αδικία και καταπίεση

449

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι το Παλαιστινιακό ζήτημα ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου του 2023 με την επίθεση της «Χαμάς» σε «Κιπούτς» κατεχόμενων περιοχών από το Ισραήλ.

Η βολική αυτή αναφορά θέλει να συγκαλύψει – αποκρύψει μέσο της ιστορικής  λήθης, ότι το Ισραήλ είναι δύναμη κατοχής εδώ και 75 χρόνια, εισβάλλοντας συνεχώς σε Παλαιστινιακά εδάφη και κυρίως μετά το 1967, καταπιέζοντας  έναν ολόκληρο λαό, τους Παλαιστινίους, αφαιρώντας το δικαίωμα τους να φτιάξουν το δικό τους κυρίαρχο – ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος.

Το Ισραήλ είναι αυτό που αρνείται παράνομα και  πεισματικά να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΟΗΕ του 1967  για δημιουργία  Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και δρα σαν κράτος – τρομοκράτης στην περιοχή  οδηγώντας έναν ολόκληρο λαό σε γενοκτονία.

Με λογικές «απαρτχάιντ» έχει φτιάξει στην λωρίδα της Γάζας μια υπαίθρια φυλακή για 2.000.000 ανθρώπους όπου το 50% είναι παιδιά και καθορίζει αυτό αν θα φάνε, τι θα φάνε, πόσο νερό θα έχουν, πόσο ρεύμα την ημέρα θα έχουν, πόσα καύσιμα κτλ, δημιουργώντας συνθήκες αφόρητης ζωής για τους Παλαιστινίους εκεί.

Στην λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ όποτε θεωρεί αυτό, βομβαρδίζει ανεξέλεγκτα την περιοχή με αποτέλεσμα από το 2008 να έχουμε πάνω από 4.000 νεκρούς και 22.900 τραυματίες.

Στην Δυτική όχθη το 60% του εδάφους ελέγχεται από τις κατοχικές Ισραηλινές δυνάμεις έχοντας περικυκλώσει την περιοχή με τείχος, παράλληλα  έχουν δημιουργήσει «ζώνες ασφαλείας» και εκατοντάδες φυλάκια «σημεία ελέγχου», όπου Ισραηλινοί στρατιώτες με παρατεταμένα τα όπλα καταπιέζουν τους Παλαιστίνιους, που δεν τους αφήνουν να παίρνουν ανάσα, κάνοντας την καθημερινότητα τους και στα πιο απλά πράματα δύσκολη.

Το ίδιο το Ισραήλ προωθεί και ενθαρρύνει το «καθεστώς απαρτχάιντ» με την πολιτική των παράνομων  εποικισμών, όπου με μπουλντόζες και άλλα μέσα καταστρέφουν τα  σπίτια Παλαιστινίων, αφού πρώτα ο Ισραηλινός στρατός τους διώχνει με βία  από τις κατοικίες τους.

Αυτή η απάνθρωπη πολιτική που έχει στόχο να αλλοιώσει τον εθνοτικό πληθυσμό προς όφελος του Ισραήλ εκτοπίζοντας τους Παλαιστινίους έχει σαν αποτέλεσμα το 40% περίπου της Δυτικής όχθης να βρίσκεται στα χέρια των εποίκων που αυξάνονται συνεχώς με ραγδαίους ρυθμούς.

Το Ισραήλ κρατάει στις φυλακές του 5.000 πολιτικούς κρατούμενους μεταξύ αυτών γυναίκες, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά που ουσιαστικά αρπάχτηκαν με το έτσι θέλω και κρατούνται για χρόνια σε κελιά χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Το κράτος του Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκράτης και δολοφόνος στην περιοχή όπου από το 1948 εκδιώχνει συστηματικά τους Παλαιστινίους από τα εδάφη τους. Πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις Ισραηλινές στρατιωτικές και παραστρατιωτικές ομάδες.

Εκατομμύρια είναι οι πρόσφυγες Παλαιστίνιοι που ζούνε σε διάφορους προσφυγικούς καταυλισμούς (Λίβανο, Ιορδανία, Σύρια, κα)  κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Η Παλαιστινιακή αντίσταση απέναντι σε αυτή την βαρβαρότητα που κρατάει 75 χρόνια με την εισβολή και την κατοχή του Ισραήλ είναι υποχρέωση και καθήκον.

Ο εμπρηστής του πολέμου στην περιοχή είναι το Ισραήλ που τυραννάει και βασανίζει έναν λαό που θέλει να τον αφανίσει προβαίνοντας ουσιαστικά σε γενοκτονία με τους χιλιάδες αμάχους και κυρίως γυναικόπαιδα που σκοτώνει καθημερινά αδιακρίτως.

Η Παλαιστινιακή αντίσταση όσο και να λοιδορείται και να στηλιτεύεται συνδέοντας την με άλλα πράματα από την διεθνή προπαγάνδα πολλών και μεγάλων ΜΜΕ  με την διακίνηση fake news από την σκοπιά των Ισραηλινών είναι δίκαιη και ηθικά νομιμοποιημένη.

Το εύφλεκτο υλικό που διαιωνίζει την κατάσταση με αιματοχυσίες και συγκρούσεις  στην περιοχή είναι η εισβολή, η κατοχή και οι παράνομοι εποικισμοί του κράτους του Ισραήλ.

Το αίτημα για ανεξάρτητο, κυρίαρχο και ελεύθερο Παλαιστινιακό κράτος χωρίς προστάτες ιμπεριαλιστές και κατοχικές δυνάμεις είναι δίκαιο και ιστορικά σωστό.

Για αυτό το αίτημα εκατομμύρια λαοί κόντρα στην τρομοκρατία και την προπαγάνδα έχουν ξεχυθεί στους δρόμους των Μεγαλοπόλεων και διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο υπέρ του δικαιώματος της Παλαιστίνης να φτιάξει το δικό της κράτος όπως ορίζει η απόφαση του ΟΗΕ του 1967.

Οι λαοί σε όλο τον κόσμο  δείχνουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό που δολοφονούν καθημερινά οι φονιάδες ιμπεριαλιστές του Ισραήλ.

Το Ισραήλ σαν κράτος τρομοκράτης και δολοφόνος στην περιοχή δρα σαν τοποτηρητής των γεωστρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής όπου μαζί αιματοκυλούν τους λαούς με την ΕΕ να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση.

Χτυπάνε αμάχους, σφαγιάζουν τον λαό, δεν είναι αυτοάμυνα είναι μακελειό, φωνάζουν χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την χώρα, που από την πρώτη στιγμή ξεσηκώθηκε κλίμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, με εκατοντάδες κινητοποιήσεις και δράσεις που κλιμακώνονται καθημερινά από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ.

Η ιστορία έχει μια πλευρά με την Παλαιστίνη μέχρι την λευτεριά.