Μια πολυσυλλεκτική συνάντηση

783

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Θα την χαρακτηρίζαμε τη συνάντηση της πολυσυλλεκτικότητας, καθότι η τετράδα εκφράζει την αυτοδιοίκηση, τον αθλητισμό, τα κοινωνικά δρώμενα και όχι μόνο. Συναντήθηκαν τυχαία στο κέντρο της Κατερίνης.

Η νεοεκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Άννα Τζήκα, ο επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, Ολυμπιονίκης Σάββας Καρυπίδης, ο συντονιστής της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία αθλητικού μουσείου Πιερίας και συλλέκτης ιστορίας του Πιερικού, Δημήτριος Αδαμόπουλος και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της πάλαι ποτέ μεγάλης ομάδας του Πιερικού, Πέτρος Πουρπουτίδης. Όλοι τους  είχαν μια κουβέντα επί παντός επιστητού.

Η Άννα και ο Σάββας με έμφαση για τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και την επόμενη ημέρα στους θεσμούς περιφέρειας και δήμου, ο Δημήτρης με τον Πέτρο στην αναζήτηση ιστορικών αρχείων από την αγωνιστική διαδρομή του Πιερικού, μιας και ο Δημήτρης ως συλλέκτης της ιστορίας του μεγάλου συλλόγου της Κατερίνης αναζητά φωτογραφικό και λοιπό υλικό από τα πρώτα χρόνια της πορείας της σημαντικής ομάδας της πόλης μας στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Πέτρος γνωρίζει πρόσωπα, γεγονότα και πράγματα εκείνων των χρόνων και ασφαλώς τον ενημερώνει σχετικά.

Βέβαια η συζήτηση περιστράφηκε σε γενικότερα θέματα της καθημερινότητας, με τον Σάββα λόγω του ταπεινού του χαρακτήρα του να είναι φειδωλός στο ερώτημα για το  ρόλο του στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ενώ η Άννα με την ορμή της νιότης να δηλώνει τη διάθεση για προσφορά και ενημέρωση στο νέο της αντικείμενο.

Ο συλλέκτης και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σχεδίασαν την επίσκεψη σε βετεράνους ποδοσφαιριστές για την συγκέντρωση στοιχείων και κυρίως φωτογραφιών εν όψει της έκδοσης του Λευκώματος του Πιερικού που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα τους.

Η Άννα στο Forbes Greece

Η Άννα Τζήκα απολαμβάνει αυτές τις ημέρες μια δεύτερη χαρά και ικανοποίηση. Μετά την εκλογή της στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes Greece την επιβραβεύει μεταξύ των τριάντα νέων της χώρας μας ηλικίας κάτω των τριάντα χρόνων «Forbes 30 under 30 the event» για τις καινοτόμες δράσεις της στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς και με βάση την φιλοσοφία της έκδοσης «Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές του αύριο».

Το περιοδικό Forbes κυκλοφορεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2023, ενώ η εκδήλωση της επιβράβευσης στην Άννα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συγχαρητήρια Άννα.