AFI Microfinance SA: Μια νέα εποχή στον ελληνικό τομέα μικροπιστώσεων

263

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μικροπιστώσεων, AFI Microfinance με υπερηφάνεια ανακοινώνει ένα σημαντικό ορόσημο στον τομέα των μικροπιστώσεων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4701/2020, η AFI έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος να λειτουργεί ως ανεξάρτητος πάροχος μικροπιστώσεων. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή για την AFI Microfinance, καθώς συνεχίζει πιο δυναμικά την  αποστολή της, να ενδυναμώσει τα άτομα και τις μικρές επιχειρήσεις με οικονομική υποστήριξη και επιχειρηματική .

Με απόλυτο γνώμονα την ανάπτυξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στη χώρα μας, την διάδοση της επιχειρηματικότητας σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και με πίστη στις ικανότητες των επιχειρηματιών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η AFI Microfinance προσφέρει χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων για την ίδρυση και ανάπτυξη μικρών οικονομικών μονάδων.

Η AFI Microfinance χρηματοδοτεί, εκπαιδεύει, και υποστηρίζει μικρούς επιχειρηματίες, ανέργους κι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα που δεν μπορούν να αντλήσουν κεφάλαιο από άλλες πηγές για να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους εγχείρημα. Οι μικροπιστώσεις αφορούν σε κεφάλαιο κίνησης ή σε επενδυτικό κεφάλαιο μέχρι 15.000 ευρώ και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ίδρυσης ή επέκτασης υφιστάμενων εταιριών. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν χρηματοδοτική γέφυρα σε όλους εκείνους που έχουν έγκριση σε προγράμματα ΔΥΠΑ.

Η AFI Microfinance, έχοντας εμπειρία 8 χρόνων, με περισσότερα από 730 μικροδάνεια και 6.000 εκπαιδευμένους επιχειρηματίες, συνεχίζει τώρα ακόμη πιο δυναμικά, γρήγορα κι ευέλικτα να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως ανώνυμη εταιρία AFI Microfinance SA κάτω από το πρίσμα του νόμου περί μικροπιστώσεων ως ανεξάρτητο ίδρυμα microfinance.

Με μεγάλη υπερηφάνεια συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μικροχρηματοδοτήσεων (EMN)  και την ετήσια καμπάνια της Ευρωπαικής ημέρας μικροπιστώσεων 2023 με θέμα– «Ένα ακόμα βήμα προς την οικονομική συμπερίληψη».

Η εκστρατεία για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μικροπιστώσεων είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2015 από το EMN ως εργαλείο για την ανάδειξη του κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου του τομέα μικροπιστώσεων στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η φετινή εκδοχή θα επικεντρωθεί στην κατανόηση των αγώνων και των αναγκών των ΜΜΕ και των ευάλωτων νοικοκυριών. Μέσω μιας σειράς podcast, η AFI Microfinance θα εξερευνήσει τον πολύπλευρο κόσμο των μικροπιστώσεων, όχι μόνο από τη σκοπιά της αλλά και μέσα από τα μάτια των επιχειρηματιών που επωφελήθηκαν άμεσα.

Αυτά τα podcast θα εμβαθύνουν στις προσωπικές διαδρομές, τις επιτυχίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες ΜΜΕ που έχουν λάβει την υποστήριξη της AFI Microfinance, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για το αντίκτυπο της μικροπίστωσης στα άτομα και στην ευρύτερη οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.afi.org.gr,  [email protected]  ή καλέστε στο 210 8256323/341 και 2310 567424/425(Βόρεια Ελλάδα).

 

Αιτήσεις για μικροπιστώσεις μπορείτε να στείλετε στο www.afi.org.gr/el/apply