Vienna Erste Bank Open: 3η σερί νίκη για τον Τσιτσιπά με Thiem (highlights)

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το 3 στα 3 απέναντι στον Dominic Thiem στη φετινή σεζόν, "άλωσε" τη Βιέννη και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Erste Bank Open.

554

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Thiem με 7-6 (5), 6-4 σε ένα ωραίο παιχνίδι για τον 1ο γύρο του Erste Bank Open στη Βιέννη.

Ο Τσιτσιπάς πέτυχε 10 άσους και κέρδισε τους 39 από τους 48 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του, σβήνοντας και τα 3 break points που αντιμετώπισε.

Πολύ κλειστό ήταν το 1ο σετ, αφού κανείς από τους δυο παίκτες δεν είχε ευκαιρία για break και το tie-break ήταν η πιο δίκαιη λύση, ώστε να “λυθεί ο γόρδιος δεσμός”.

Ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος παίκτης στο tie-break και επέστρεψε από το 0-2 για να κερδίσει τους 7 από τους 10 τελευταίους πόντους του σετ και να το κατακτήσει με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Thiem προηγήθηκε με 1-0 και είχε 3 break points στο επόμενο game για να κάνει το 2-0. Ο Τσιτσιπάς έμεινε όρθιος, κράτησε το σερβίς του και σ’ αυτό το game, ενώ στο αμέσως επόμενο έκανε εκείνος το break, για να πάρει ένα προβάδισμα με 2-1.

Μετά απ’ αυτό δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς του ο Τσιτσιπάς, που είχε ευκαιρίες για να κάνει και double break, διατηρώντας τον έλεγχο έως το τέλος του σετ, για να το κλείσει στο 10ο game (6-4) και να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 1 ώρα και 58 λεπτά.

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Thiem, σε 11 αναμετρήσεις (6-5). Ήταν επίσης η 3η συνεχόμενη, με τον Έλληνα τενίστα να κερδίζει τον Αυστριακό και στις 3 φετινές συναντήσεις τους.

Ολοένα και πιο κοντά σε ακόμα μια πρόκριση στο ATP Finals είναι ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.6 του Race και με τη σημερινή του νίκη βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 46-20 νίκες.

Στον 2ο γύρο της Βιέννης, θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Tomas Machac, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του και σήμερα κέρδισε για τον 1ο γύρο τον Aleksandar Vukic με 6-3, 6-1.