ΣΥΡΙΖΑ: ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε εκτός κόμματος τους Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη

7605

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απόφαση του για διαγραφή των κ.κ. Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη.

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δεν γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Κι εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ αυτού, κάποιοι μάς “πνίγουν” με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση- αλλά εμφανίζονται ως “Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ” κάθε ημέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους. Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ», γράφει ο κ. Κασσελάκης.

Όπως και στην περίπτωση του κ. Τζουμάκα ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποίησε στην ανάρτησή του τις φράσεις «επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Η απόφασή του κ. Κασσελάκη προκάλεσε σειρά έντονων αρνητικών αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα αυτή του κ. Κυρίτση

ενώ με δική του ανάρτηση «Προχωράμε πρόεδρε. ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ (ΞΑΝΑ) ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!» ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε σθεναρά τον Πρόεδρο του κόμματος

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων δεν αποκλείονται και νέες αποχωρήσεις ή διαγραφές, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Αριστείδη Μπαλτά ο οποίος μιλώντας τα ξημερώματα της Τρίτης, στο KONTRA, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα … περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου».