Στο WTA Finals η Σάκκαρη – αποσύρθηκε η Muchova!

Απέσυρε τη συμμετοχή της η Karolina Muchova από το WTA Finals δίνοντας τη θέση της στην Μαρία Σάκκαρη, η οποία θα βρεθεί στη διοργάνωση που συμμετέχουν οι 8 καλύτερες τενίστριες της σεζόν, για 3η συνεχόμενη χρονιά!

458

Η Muchova ως Νο.8 του WTA Race είχε κλείσει το εισιτήριο του WTA Finals για 1η φορά στη καριέρα της, ωστόσο ο τραυματισμός που την ταλαιπωρεί στον καρπό δεν της επέτρεψε να λάβει συμμετοχή στο σπουδαίο τουρνουά.

“Είμαι πολύ λυπημένη που ανακοινώνω πως θα χάσω το πρώτο μου WTA Finals στο Κανκούν. Μαζί με την ομάδα μου και τους γιατρούς μου κάναμε τα πάντα μέχρι και την τελευταία στιγμή, ώστε να ξεπεράσω το πρόβλημα στον καρπό. Δυστυχώς χρειαζόταν περισσότερος χρόνος απ’ όσο ελπίζαμε και γι’ αυτό έπρεπε να πάρω αυτή τη δυσάρεστη απόφαση. Εκτιμώ τη στήριξη του κόσμου, θα κάνω ό,τι μπορώ για να επιστρέψω το 2024 και να έχω άλλη μια ευκαιρία να είμαι μέρος του WTA Finals”, έγραψε στη δημοσίευση που έκανε στο Instagram η 27χρονη Τσέχα.

H Μαρία Σάκκαρη τερμάτισε στο Νο.9 του φετινού Race και ήταν η πρώτη επιλαχούσα για το WTA Finals. Είχε δικαίωμα συμμετοχής και στο WTA Elite Trophy, ωστόσο αποφάσισε να ταξιδέψει στο Μεξικό, περιμένοντας για τυχόν αντικατάσταση κάποιας παίκτριας, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

Η τελευταία διοργάνωση της χρονιάς στο tour και μια εκ των κορυφαίων, θα πραγματοποιηθεί στο Κανκούν του Μεξικού, από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου.

Η τελική 8άδα όπως διαμορφώθηκε μετά και την απόσυρση της Muchova αποτελείται από τις: Aryna Sabalaneka, Iga Swiatek, Coco Gauff, Elena Rybakina, Jessica Pegula, Ons Jabeur, Marketa Vondrousova και Μαρία Σάκκαρη.

Στις προηγούμενες 2 συμμετοχές της η Σάκκαρη είχε φτάσει στην τελική 4άδα, χάνοντας την 1η χρονιά από την Anett Kontaveit και πέρυσι από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Caroline Garcia.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο η Sabalenka, η Swiatek και η Σάκκαρη έχουν καταφέρει να βρίσκονται στην τελική 8άδα του Finals για 3η διαδοχική χρονιά.