«Όμοιος  τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα» …Καμιά αλλαγή σκυτάλης δεν έγινε στον δήμο Κατερίνης

590

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Η αλλαγή προσώπων στις θέσεις του δήμου Κατερίνης δεν συνιστά αλλαγή σκυτάλης, δεν συνιστά αλλαγή πολιτικής.

Αυτό που πραγματώθηκε είναι ότι ο ένας πόλος οικονομικών συμφερόντων υπερίσχυσε του άλλου, ώστε μια «νέα» ομάδα  να συνεχίσει την διοίκηση του δήμου, μοιράζοντας την πίττα επιλεκτικών έργων και αγορών σε δικούς τους «παίκτες» και «μπροστινούς».

Ο δήμος προέκταση του κρατικού μηχανισμού δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί, και η νέα διοίκηση θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να διευκολυνθεί η προώθηση και εφαρμογή αντιλαϊκών ρυθμίσεων στα πλαίσια της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο λαός του δήμου Κατερίνης πολύ γρήγορα θα καταλάβει πόσο μακριά του θα είναι και αυτή η διοίκηση  από τις ανάγκες και τα προβλήματα του, αφού το βλέμμα τους είναι στραμμένο στις χρηματοδοτήσεις μέσο ΕΣΠΑ και «ταμείου ανάκαμψης», για να τα διαχειριστούν και να αυγατίσουν τα κέρδη τους, συγκεκριμένοι άνθρωποι, φίλοι και ημέτεροι.

Ο δήμος Κατερίνης θα εξακολουθεί να είναι ακριβός για τον λαό που πληρώνει αναλογικά ίδια ποσά με τα μεγάλα πολυκαταστήματα, πολυεθνικές, εργοστάσια, σουπερ μάρκετ, τράπεζες, κα, που μετράνε κέρδη  και η παροχή υπηρεσιών θα συνεχίζεται να γίνεται όρους ανταποδοτικότητας όπως τα «τροφεία» στους παιδικούς σταθμούς, στο κολυμβητήριο και αλλού.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο πολιτικής για κοινωνική πρόνοια και προστασίας του λαού αφού οι «εκθέσεις ιδεών» που ακούσαμε προεκλογικά ψηλάφισαν στα γρήγορα αυτά τα θέματα και πολλής για το θεαθήναι.

Ο δήμος έρμαιο στα χέρια επιχειρηματικών συμφερόντων θα γίνει ακόμα πιο αντιδραστικός και απόμακρος θεσμός για τον λαό της Κατερίνης που θα εξακολουθεί να πληρώνει τις υπηρεσίες του.

Δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ξαλαφρώσουν την λαϊκή οικογένεια από τα επιπρόσθετα βάρη που προσθέτει ο δήμος μεσούσης και της επερχόμενης οικονομικής ύφεσης που όλα δείχνουν ότι θα έχουμε.

Ο δήμος «Πρότυπο» που επικαλούνται είναι μια «φούσκα», ένα επικοινωνιακό τρυκ, που κέρδισε τις εκλογές επειδή ο επικεφαλής ξόδεψε πολλά ποσά, πολλά χρήματα, αφού ότι κινούνταν το χρηματοδοτούσε.

Αυτό είναι το πρότυπο τους ο πλουτισμός, η ιδεολογία του χρήματος, τα κέρδη.

Έτσι νίκησε ο ένας συνδυασμός της ΝΔ με επικεφαλή τον κο Ντούμο  τον άλλον συνδυασμός της ΝΔ με επικεφαλή τον κο Κουκοδήμο σε συνθήκες μεγάλης αποχής ψηφοφόρων.

Στον αντίποδα βρίσκεται ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και το ΚΚΕ που τόνισαν από την πρώτη στιγμή ότι τα κόκκινα γαρύφαλλα που έπεσαν στην κάλπη (σύμβολο του συνδυασμού) θα επιστραφούν στον αγώνα, στην πάλη, για την λαϊκή αξιοπρέπεια, για την ελπίδα, για τα κάλυψη όλων των σύγχρονων λαϊκών – κοινωνικών αναγκών.

Συνεχίζουμε πιο δραστήρια, πιο αγωνιστικά, πιο μαχητικά, γιατί το δίκιο το έχει ο λαός και αυτό πρέπει να βγάλουμε μπροστά με όρους αντεπίθεσης και ανατροπής.