Ο Θεός να βάλει το χέρι Του !!!

975

Του Ηλία Χρυσικού*

Ζούμε σε εποχές πρωτοφανών εκπλήξεων, παραδοξοτήτων, διαστροφών και κάθε είδους ανωμαλίας.

Κάθε μέρα δυστυχώς συμβαίνουν γεγονότα που μας αφήνουν άναυδους. Αυτά προέρχονται απ΄ όλους τους χώρους, ακόμη και από κείνους που δεν το περιμέναμε.

Η πατρίδα μας, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία. Οι περισσότεροι λένε, ότι υπάρχει διέξοδος. Μακάρι έτσι να είναι.

Όταν όμως ρωτάμε κάποιους πολιτικούς, τους λαλίστατους, να μας πουν: “Αν υπάρχει λύση και πώς βλέπουν τα πράγματα”, όλοι αυτοί μένουν βουβοί και άφωνοι διότι προφανώς δεν μπορούν να δώσουν λύση.

Μπορεί να φωνάζουν, μπορεί να λένε πολλά για διάφορα πράγματα, αλλά λύση κανείς δεν δίνει.

Στην παγκόσμια σκακιέρα οι Ισραηλινοί -για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε- θα χτυπήσουν στη Γάζα, -από στιγμή σε στιγμή-, διότι η Χαμάς επιτέθηκε σε αθώους πολίτες και οι τρομοκράτες της σκότωσαν μωρά παιδιά, έσφαξαν γυναίκες και έκαψαν ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί η Χαμάς αποφάσισε να οργανώσει να κάνει κάτι τέτοιο και ποιος ήταν ο στρατηγικός της στόχος ;

Δεν φαντάστηκαν οι ηγέτες της ότι το Ισραήλ, ειδικά με το είδος της επίθεσης που δέχτηκε, θα ήθελε να ισοπεδώσει τη Γάζα ;

Δεν φαντάστηκαν ότι όλος ο κόσμος, ακόμα και παραδοσιακοί φιλοπαλαιστινιακοί λαοί, θα καταδίκαζαν τη σφαγή ;

Απλά η Χαμάς “χτύπησε” το ιστορικό υποσυνείδητο των Εβραίων και τώρα μία κραυγή αγωνίας και ένα ερώτημα βγαίνει από το στόμα και την καρδιά εκατομμυρίων συνανθρώπους μας.

Πού πάμε ; Μήπως κάνω λάθος παιδιά ; Ο Θεός να βάλει το χέρι Του !!!

Προσωπικά αδυνατώ να αντιληφθώ τη “λογική” του εξτρεμιστικού Ισλάμ για “παγκόσμια κυριαρχία διά πυρός και σιδήρου”.

 

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr