Πέθανε ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

1230

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του αγγλικού ποδοσφαίρου, και ειδικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Ο θρυλικός Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, βασικό στέλεχος της εθνικής Γαλλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, αλλά και των «μπέμπηδων» που δύο χρόνια αργότερα, έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που πανηγύρισε το Κύπελλο Πρωταθλητριών, απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θρηνεί για τον θάνατο του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ενός από τους σπουδαιότερους και πιο αγαπημένους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επέζησε από την αεροπορική καταστροφή του Μονάχου το 1958, όταν σκοτώθηκαν 8 ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (και 23 άνθρωποι συνολικά). Ανασύρθηκε από τον τερματοφύλακα Χάρι Γκρεγκ. Τότε ήταν μόλις 20 ετών.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκοράροντας 249 γκολ σε 758 αγώνες.

Κατέκτησε ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών, τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Αγγλίας με τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Τσάρλτον ήταν βασικό μέλος της μοναδικής αγγλικής ομάδας που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο, εκείνης του 1966, σημειώνοντας τρία γκολ. Την ίδια χρονιά κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα.

Αποτελεί έναν από τους μόλις 9 παίκτες που έχουν πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Champions League και τη Χρυσή Μπάλα, μαζί με τους Φραντς Μπεκενμπάουερ, Γκερντ Μίλερ, Πάολο Ρόσι, Ζινεντίν Ζιντάν, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο, Κακά και Λιονέλ Μέσι.

Το 2016 η Γιουνάιτεντ μετονόμασε τη South Stand του «Ολντ Τράφορντ» προς τιμήν του.
Χρίστηκε ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1994.