Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Ημέρα εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα

510

Τιμούμε και φέτος την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, ενός αγώνα που αποτελεί μία από τις πλέον ένδοξες σελίδες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.

Οι Έλληνες έχουμε χρέος να γνωρίζουμε και να διηγούμαστε την ιστορία των ηρωικών μαχών των προγόνων μας και να μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές την υπερηφάνεια και τη συγκίνηση  για τους αγώνες και τις νίκες που πέτυχαν οι πρόγονοί μας, που θυσίασαν τη ζωή τους για τη γη της Μακεδονίας.

Τιμούμε, λοιπόν, και εξυμνούμε την αυτοθυσία τους  και τη βαθιά πίστη τους στην αξία της ενωμένης πατρίδας, της ομοψυχίας και στα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Ας υποκλιθούμε μπροστά στο μεγαλείο τους, στον ηρωισμό και το θάρρος τους να πολεμήσουν για να μας εξασφαλίσουν τα υπέρτατα αυτά αγαθά. Ας εκφράσουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στους νεκρούς Ήρωες και ας παραδειγματιστούμε από την αγάπη, τη γενναιότητα και την αγωνιστικότητά τους, για να παλέψουμε και μεις με τη σειρά μας για μια Ελλάδα δυνατή, ενωμένη και ισχυρή απέναντι σε κάθε πρόκληση.

Χρόνια Πολλά!

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου