Antwerp Open: 5ος ημιτελικός στη χρονιά για τον Τσιτσιπά (highlights)

O Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε καθαρά και του Yannick Hanfmann, για να προκριθεί στον 5ο ημιτελικό του στη φετινή σεζόν.

453

6 χρόνια μετά το 2017, όταν έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση της Αμβέρσας και έφτασε στον πρώτο του ΑΤΡ ημιτελικό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στην πόλη του Βελγίου και προκρίθηκε ξανά στα ημιτελικά.

Ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών, έκανε και σήμερα ένα καλό παιχνίδι στη Lotto Arena της Αμβέρσας, για να επιβληθεί του Yannick Hanfmann με 6-3, 6-3 και να πάρει σε 71 μόλις λεπτά την πρόκριση για την ημιτελική φάση του European Open.

O Τσιτσιπάς είχε μια εξαιρετική μέρα από το σερβίς, τελειώνοντας το ματς μ 7 άσους και κερδίζοντας τους 28 από τους 35 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 10 από τους 15 στα δεύτερα.

Απειλήθηκε σε 2 περιπτώσεις με break στο 2ο σετ, έσβησε όμως και τα δυο break points του Γερμανού, από ένα σε 4ο και 6ο game.

Στο 1ο σετ δεν κινδύνεψε καθόλου στο σερβίς και το break που έκανε στο 6ο game ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει με ασφάλεια στην κατάκτησή του.

Στο 2ο σετ χρειάστηκε να σώσει αυτά τα 2 break points, αλλά στη συνέχεια έκανε ένα πολύ δυνατό κλείσιμο και με συνεχόμενα break σε 7ο (4-3) και 9ο game (6-3) τελείωσε το ματς, λίγα λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.