Πόλεμος στο Ισραήλ: τουλάχιστον 500 νεκροί από χτύπημα σε νοσοκομείο της Γάζας

7261

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο νοσοκομείο της πόλης της Γάζας ανήλθε σε τουλάχιστον 500, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι το υπουργείο Υγείας στο υπό τη διοίκηση της Χαμάς παλαιστινιακό έδαφος ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε νοσοκομειακό συγκρότημα της Γάζας προκάλεσαν την Τρίτη τον θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το Sky News η Χαμάς δημοσίευσε μια δήλωση στο κανάλι της στο Telegram ως απάντηση στην αναφερόμενη επίθεση σε νοσοκομείο που σύμφωνα με αξιωματούχους της σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους.

Έκανε λόγο για «έγκλημα γενοκτονίας» και υποστήριξε ότι τα περισσότερα από τα θύματα στο νοσοκομείο είναι εκτοπισμένες οικογένειες, ασθενείς, παιδιά και γυναίκες. «Αυτό εκθέτει επίσης την αμερικανική και δυτική υποστήριξη για αυτήν την εγκληματική κατοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η διεθνής κοινότητα και οι αραβικές και ισλαμικές χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επέμβουν άμεσα, τώρα και όχι αύριο… για να σταματήσουν την αλαζονεία της κατοχής και του φασιστικού στρατού της και να τον κάνουν να λογοδοτήσει για τη γενοκτονία που διαπράττει ενδέκατη μέρα στη σειρά στην ήδη αποκλεισμένη περιοχή».

Σύμφωνα με την υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ, περισσότεροι από 4.000 άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο που βομβαρδίστηκε.

Η έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα οφείλεται σε αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της Χαμάς

Η ισχυρή έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς, δήλωσαν οι ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Την παραπάνω είδηση μεταδίδει και το τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων i24NEWS.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα αξίζει να αναφερθεί πως έχουν κυκλοφορήσει και βίντεο στην πλατφόρμα Χ από την ισραηλινή πλευρά που υποστηρίζουν ότι το περιστατικό στο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας ήταν το αποτέλεσμα αποτηχημένης εκτόξευσης ρουκέτας από τη Χαμάς, ακριβώς γιατί την συγκεκριμένη ώρα δεν υπήρχε εναέρια δραστηριότητα από τον στρατό του Ισραήλ.