Έτσι τιμούν τους ήρωες… – «Καθάρισε» για όλους μας ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας “Οι Σταυραετοί” κ. Κωνσταντίνος Μανιουδάκης

640

Πήγε μόνος… Με ένα δάφνινο στεφάνι στο ένα χέρι και με μια σακούλα καθαριστικά στο άλλο χέρι! Χωρίς μπάντες, χωρίς κόσμο, χωρίς σημαιούλες και χειροκροτήματα. Καθάρισε το μνημείο και μόνος κατέθεσε το στεφάνι στην προτομή του ήρωα Απόστολου Κονταξάκη!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, έκανε το καθήκον του. Για τον ίδιο πέρα από καθήκον είναι και χρέος! Αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του και της δράσης του για να βρει ποιος ήταν ο Κονταξάκης. Ποιο ήταν εκείνο το αμούστακο 16χρονο παιδί, που το 1912 άφησε την Κρήτη και τους δικούς του για να πολεμήσει για τη λευτεριά της Μακεδονίας. Αν και δεν είχε –λόγω ηλικίας- ούτε υποχρέωση, ούτε δικαίωμα να το κάνει, ο Απόστολος Κονταξάκης «έπεσε» δίπλα στον συνταγματάρχη του Δημήτριο Σβορώνο για την ελευθερία της «Κοινότητος Αικατερίνης».

Ο Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, για μια ακόμη φορά μας δίδαξε πώς τιμούν τους ήρωες και τι σημαίνει «μνήμη» και σεβασμός για εκείνους που είχαν πάνω από όλα και απ’ όλους την πατρίδα!

Σε ευχαριστούμε πρόεδρε!