Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στις Βρυξέλλες – Βρέθηκε δίπλα του το όπλο

618

Νεκρός είναι o άνδρας που που έσπειρε το θάνατο στο κέντρο των Βρυξελλών την Δευτέρα (16/10), σκοτώνοντας δύο άτομα.

Σύμφωνα με το rtbf.be ο άνδρας, που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύμα στο θώρακα μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, κατέληξε.

Οι αρχές μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι επρόκειτο για τον Abdesalem L., τον δράστη της επίθεσης στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας (16/10)  στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε το αυτόματο όπλο (καλάσνικοφ) που χρησιμοποιήθηκε στη φονική επίθεση. Στις 09:30, ανακοινώθηκε ότι ο ύποπτος είχε πεθάνει.

Νωρίτερα η υπουργός Εσωτερικών, Αννελίς Φερλίντεν είχε δηλώσει στο VRT Radio. «Μπορώ να σας πω τα καλά νέα, πως έχουμε βρει το ύποπτο».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις Αρχές, εντοπίστηκε και το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεσή του το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα από τα πυρά του να χάσουν τη ζωή τους δύο Σουηδοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές ζούσε στο Βέλγιο από το 2016 και είχε υποβάλει αίτηση ασύλου το 2019, η οποία απερρίφθη το 2020 και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.

Η αστυνομία, όπως αναφέρει ο Guardian τον είχε στα ραντάρ της από το 2016, όταν αστυνομικές Αρχές άλλης χώρας τον χαρακτήρισαν ριζοσπαστικοποιημένο. Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν αξιοποιήθηκε ποτέ.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαίωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι μια διεύθυνση στη συνοικία Σερμπέκ των Βρυξελλών, όπου πιστεύεται ότι διέμενε ο ύποπτος, ερευνήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν βρέθηκε στο σημείο.