Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, έρχεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

7493

Ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ώρες, με βροχές ισχυρές βροχές και καταιγίδες.  Η επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός θα γίνει πιο αισθητή από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Σε σχετική ενημέρωση για την κακοκαιρία προχώρησε ο ο διευθυντής της ΕΜΥ  Θοδωρής Κολυδάς με σχετική ανάρτησή του στο X.

Ο καθηγητής γνωστοποίησε ότι σήμερα το πρωί της Τρίτης (17/10) αναμένεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τη δυτική και βόρεια Ελλάδα από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Ισχυρές Βροχές και καταιγίδες

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Τρίτη 17/10, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, την Τρίτη 17/10 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Μακεδονία, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ μετά το μεσημέρι θα επηρεάσουν περιοχές της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Εύβοιας. Τοπικές βροχές αναμένονται και στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά της τμήματα. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, στο Βόρειο Ιόνιο και αργότερα στη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των απογευματινών και βραδινών ωρών της Τρίτης 17/10, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.