Μήνυμα Βουλευτή ΝΙΚΗΣ Ν. Πιερίας κ. Κομνηνού Δελβερούδη για την Επέτειο της Απελευθέρωσης της Κατερίνης τη 16η Οκτωβρίου 1912

432

Η 16η Οκτωβρίου είναι για τους Κατερινιώτες, και όχι μόνο, ημέρα ιστορικής μνήμης, συγκίνησης κι ευγνωμοσύνης για την απελευθέρωση της πόλης μας από τον τουρκικό ζυγό. Το ηρωικό πνεύμα των 8.000 ανδρών της 7ης Μεραρχίας του Ελληνικού Στρατού στην οποία ανατέθηκε η απελευθέρωση της Πιερίας και η θαυμαστή και πάντα γενναιόδωρη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας, χάρισαν στην πόλη της Κατερίνης την πολυπόθητη ανάσα ελευθερίας που στερήθηκε για εκατοντάδες χρόνια από τον Τούρκο κατακτητή.

Η οδός 7ης Μεραρχίας, το μνημείο πεσόντων στο σημείο της κρίσιμης μάχης που προηγήθηκε στο Κολοκούρι και η μετονομασία του σε Σβορώνο προς τιμήν του γενναίου συνταγματάρχη που έχασε θυσιαστικά τη ζωή του, μας θυμίζουν την ελάχιστη υποχρέωσή μας να αποδίδουμε τον πρέποντα φόρο τιμής στους γνωστούς και άγνωστους μαχητές της μαρτυρικής ελληνικής γης και να τους μιμούμαστε στην άδολη αγάπη τους για την πατρίδα.

Κομνηνός Δελβερούδης
Βουλευτής ΝΙΚΗΣ Ν. Πιερίας