Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Απελευθέρωση της Κατερίνης

878

Ημέρα γιορτής η 16η Οκτωβρίου για την πόλη μας, αφού γιορτάζουμε την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό. Συμπληρώνονται φέτος 111 χρόνια από τη μέρα που ελεύθερη η Κατερίνη μας αρχίζει να χτίζει ένα μέλλον με τροχιά ανάπτυξης μέσα στο ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος.

Οι αγωνιστές μας πολέμησαν με περίσσιο θάρρος και αυτοθυσία. Η μνήμη μας οφείλει να παραμένει νωπή και άσβεστη μπροστά στον ηρωισμό και την θέλησή τους.

Ας παραδειγματιστούμε και εμείς από την πίστη τους στο υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας και με τον ίδιο ζήλο και ηρωισμό να τοποθετούμε σε βάθρο αντίστοιχες αξίες και ιδανικά και για αυτά να αγωνιζόμαστε και να εργαζόμαστε   με σθένος, αυταπάρνηση και αποφασιστηκότητα.

Η αγάπη και ο σεβασμός προς την πατρίδα μας αποτελεί τη λυδία λίθο για ένα κράτος με κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο που στοχεύει στην πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού της.

Εύχομαι να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές τις μνήμες, τις αξίες και τα ιδανικά των προγόνων μας και να λειτουργούν ες αεί ως μοχλός θάρρους, πίστης και ελπίδας!

 

Χρόνια Πολλά!

Σοφία Μαυρίδου

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας