Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος με αντιπροσωπείες ξένων Εκκλησιών

382

Στην Αθήνα αφίχθηκαν την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου Προκαθήμενοι και Εκπρόσωποι ξένων Εκκλησιών, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, που διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την αδιάκοπη έκδοση του περιοδικού «Θεολογία», επιστημονικού περιοδικού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μετέχει ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο Αθηνών τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Επίσκοπο Σελευκείας κ. Ρωμανό και Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Εφραίμ.

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου συνόδευσε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Μπουζέου κ. Κυπριανό, εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ρουμανίας, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βράτσας κ. Γρηγόριο, εκπρόσωπο του Πατριάρχου Βουλγαρίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σεβασμιώτατος Κίτρους κ. Γεώργιος καλωσόρισε τους Εκπροσώπους των ξένων Εκκλησιών, εξέφρασε τις ευχαριστίες της Ιεράς Συνόδου για τη συμμετοχή τους και ευχήθηκε καλή διαμονή στην Ελλάδα.

Η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.