Αφγανιστάν: Σεισμός 6,3 Ρίχτερ – πάνω από 1.000 οι νεκροί

6175

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό 6,3 βαθμών που έπληξε το Σάββατο, 7/10, το δυτικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν..

«Δυστυχώς, ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ υψηλός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπιλάλ Καριμί, εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός ανέρχεται σε «πάνω από 1.000 νεκρούς»

Οι χθεσινές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σε απόσταση 35 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Χεράτ, με μια από αυτές να έχει μέγεθος 6,3 βαθμούς, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS).

Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 βαθμοί ενώ νωρίτερα η ίδια πηγή κατέγραψε άλλο σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών που έπληξε την περιοχή και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το CNNi, οι πολλαπλές δονήσεις προκάλεσαν πανικό στη Χεράτ όπως δήλωσε ο Μουλά Τζαν Σαγέκ, εκπρόσωπος του υπουργείου διαχείρισης καταστροφών του Αφγανιστάν.

Πρόσθεσε ότι οι σεισμοί ταρακούνησαν επίσης τις επαρχίες Φαράχ και Μπαντγκίς, όπου υπάρχουν αναφορές για εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για θύματα εκεί.

Ομάδες έκτακτης ανάγκης και εθελοντές εργάζονται για να βοηθήσουν τα θύματα, δήλωσε ο Ερφανουλάχ Σαραφζόι, εκπρόσωπος της Αφγανικής Ερυθράς Ημισελήνου.