Τρανς γυναίκα η Μις Πορτογαλία – Η πρώτη στη χώρα που κερδίζει το στέμμα

Η 28χρονη Μαρίνα Ματσέτε είναι η πρώτη τρανς νικήτρια του πορτογαλικού διαγωνισμού ομορφιάς

590

Η Μαρίνα Ματσέτε στέφθηκε «Μις Πορτογαλία 2023» και είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που κερδίζει το στέμμα στη χώρα, γράφοντας κι εκείνη τη δική της ιστορία, μετά την αντίστοιχη νίκη της Ρίκι Κολέ που στέφθηκε Μις Ολλανδία τον Ιούλιο.

Ιστορική πρωτιά

Η 28χρονη Ματσέτε, αεροσυνοδός και μοντέλο, θα διαγωνιστεί τον Νοέμβριο στο Σαλβαδόρ για τον τίτλο Μις Κόσμος.

Η Ματσέτε εκτός από τον τίτλο της Μις Πορτογαλία, σύμφωνα με το publico, διακρίθηκε στην κατηγορία της υποψήφιας με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ms Portugal ® (@missportugaloficial)

«Είμαι περήφανη, για πολλά χρόνια δεν μπορούσα καν να συμμετάσχω»

«Είμαι υπερήφανη που θα είμαι η πρώτη διεμφυλική που θα διεκδικήσει τον τίτλο της Μις Κόσμος για την Πορτογαλία» έγραψε η 28χρονη στον ιστότοπό της αφού κέρδισε το πολυπόθητο στέμμα στον διαγωνισμό ομορφιάς.

«Για πολλά χρόνια δεν ήταν δυνατόν να συμμετάσχω και σήμερα είμαι υπερήφανη που ανήκω σε αυτήν την απίστευτη ομάδα των φιναλίστ» πρόσθεσε.

Η Ματσέτε και η Κολέ δεν είναι οι πρώτες διεμφυλικές που θα διαγωνιστούν για τον τίτλο της Μις Κόσμος, καθώς είχε προηγηθεί, το 2018, η Ισπανίδα Άνχελα Πόνθε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ms Portugal ® (@missportugaloficial)

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός Μις Υφήλιος επέτρεψε τη συμμετοχή τρανς μοντέλων μόλις το 2021, μετά από κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε από τον αποκλεισμό της Καναδής τρανς διαγωνιζόμενης Jenna Talackova.