Η Καρίτσα σφράγισε τη νίκη του Πέτρου Κιάφα | Ανεπανάληπτη η συγκέντρωση (φωτο)

ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ

342

Τέτοια προεκλογική συγκέντρωση όπως η αυτή του Πέτρου Κιάφα που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 6/10/2023 στην Καρίτσα δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά. Ανεπανάληπτη, ασύγκριτη, ογκωδέστατη, μια λαοθάλασσα, μια κοσμοπλημμύρα, ένα ανθρώπινο ορμητικό ποτάμι στο πλευρό του Πέτρου Κιάφα, ο οποίος υποκλίθηκε μπροστά σ’ αυτή τη λαοθάλασσα. «Και Δήμαρχος», φώναζαν στον Πέτρο Κιάφα οι συντοπίτες του.

Ήταν η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Πέτρου Κιάφα και σ’ αυτή συμμετείχαν σύσσωμοι οι κάτοικοι του χωριού. Νέοι και νέες, γονείς με τα παιδιά τους, γιαγιάδες και παππούδες, όλοι ήταν στην πλατεία του χωριού και παρακολούθησαν την πιο δυναμική ίσως ομιλία του Πέτρου Κιάφα από τότε που άρχισε η προεκλογική περίοδος.

Ο Πέτρος Κιάφας ήταν έντονα συναισθηματικός καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, συγκίνησε όλους τους κατοίκους της Καρίτσας και ξεσήκωσε τη νεολαία. Τα χειροκροτήματα έπεφταν βροχή, τα θριαμβευτικά κορναρίσματα διέκοπταν συνεχώς την ομιλία του, τα χειροκροτήματα επιδοκίμαζαν την έντιμη στάση του κατά τα τέσσερα χρόνια της δημοτικής θητείας που ολοκληρώνεται.

Στο τέλος, παρουσίασε τους υποψηφίους Τοπικούς και Δημοτικούς Συμβούλους της Καρίτσας καθώς και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Και η βραδιά έκλεισε με βεγγαλικά, με το σήμα της νίκης και με τις ευχαριστίες του προς τους Καριτσιώτες που ήταν παρόντες στην προεκλογική συγκέντρωση.

Κοντά στον κόσμο βρέθηκαν ο πολιτευτής Δημήτρης Μπέης, οι πρώην Δήμαρχοι Γιώργος Παπαθανασίου, Δημήτρης Καραΐσκος και Αστέριος Χονδρόπουλος, νυν και πρώην Κοινοτάρχες, ο πρώην Αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Νίκος Λάππας, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με πρώτη την Καριτσιώτισσα Φανή Πατρή, καθώς και ένα πολύ μεγάλο πλήθος κόσμου.