Πανηγυρικό κλίμα και κοσμοπλημμύρα στη συγκέντρωση του Πέτρου Κιάφα στη Λεπτοκαρυά! (φωτο)

354

Χωρίς προηγούμενο και γεμάτη εκπλήξεις ήταν η ογκώδης συγκέντρωση του Πέτρου Κιάφα στη Λεπτοκαρυά. Σύσσωμη η μεγάλη παραλιακή κωμόπολη του Ανατολικού Ολύμπου ήταν παρούσα στη μεγαλειώδη και ανεπανάληπτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα άκρως πανηγυρικό κλίμα.

Ήταν μια εκδήλωση κοσμοπλημμύρα! Ο πεζόδρομος και οι γύρω δρόμοι ήταν κατακλυσμένοι από εκατοντάδες Λεπτοκαρίτες. Οι καφετέριες και τα άλλα καταστήματα αναψυχής ήταν ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο της Λεπτοκαρυάς. Και ο Πέτρος Κιάφας μίλησε στις Λεπτοκαρίτισσες και στους Λεπτοκαρίτες και όχι σε μεταφερόμενους οπαδούς από διάφορες περιοχές, όπως έκαναν, στον ίδιο χώρο, κάποιοι άλλοι.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο επί πολλά χρόνια Δήμαρχος Λιτοχώρου και πρώην Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ο πρώην Δήμαρχος Δίου, Δημήτρης Καραΐσκος, ο πρώην Δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου, Αστέριος Χονδρόπουλος, νυν και πρώην Κοινοτάρχες, νυν και πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πρώην νομαρχιακοί Σύμβουλοι, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αθανάσιος Λιακόπουλος και Δημήτρης Κουσκουρίδης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Πέτρος Κιάφας έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης συνοδευόμενος από τους υποψηφίους Τοπικούς και Δημοτικούς Συμβούλους της Λεπτοκαρυάς, και τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι με βεγγαλικά, κορναρίσματα θριάμβου, χειροκροτήματα, ζεστές χειραψίες, με αγκαλιές και φιλιά, με επευφημίες. Και τον προσφωνούσαν ως Δήμαρχο!

Οι ίδιες εκδηλώσεις αγάπης και εμπιστοσύνης των κατοίκων της Λεπτοκαρυάς στο πρόσωπο του Πέτρου Κιάφα επαναλήφθηκαν και μετά το πέρας της ομιλίας του.

Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΙΑΦΑ!

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Προοπτική για τον Δημο-τη» αποδόμησε, λέξη προς λέξη, τις υποσχέσεις, τα ταξίματα και τα συνεχόμενα «θα» του απερχόμενου Δημάρχου, θυμίζοντας στους δημότες ότι ο ίδιος άνθρωπος άλλα έλεγε και έταζε το 2019, άλλα έκανε ή μάλλον δεν έκανε στη θητεία του κατά την περίοδο 2019-2023, και άλλα λέει και τάζει σήμερα.

Χρησιμοποιεί το ψέμα μήπως και τυχόν μπορέσει να εξαπατήσει, για μια ακόμη φορά, τους δημότες, μήπως μπορέσει να τους υφαρπάξει την ψήφο τους. Αλλά «ποιος τους πιστεύει; Και έχουν το θράσος να μιλούν για εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους!», είπε ο επικεφαλής της «Προοπτικής».

Ο Πέτρος Κιάφας είπε ακόμη στους κατοίκους της Λεπτοκαρυάς ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος, το τελευταίο διάστημα, νιώθει να βρίσκεται στην Αντιπολίτευση γι’ αυτό και ασκεί αντιπολίτευση στον Συνδυασμό «Προοπτική» και στον επικεφαλής του. «Άρχισε από τώρα να μας κάνει αντιπολίτευση», είπε ο Πέτρος Κιάφας, και συμπλήρωσε λέγοντας: Θα έχουν μπροστά τους πέντε ολόκληρα χρόνια για να συνεχίσουν αυτή την αντιπολίτευση.

ΤΙ «ΕΠΡΑΞΕ», ΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία διακόπτονταν συνεχώς από τα χειροκροτήματα του κόσμου, αναφέρθηκε σε έργα και δράσεις που εξήγγειλε ο απερχόμενος Δήμαρχος αλλά δεν υλοποίησε, σε έργα και δράσεις που έχασε κατά τη διάρκεια της θητείας του, σε μελέτες που δεν εκπόνησε με αποτέλεσμα να χάνονται διάφορες ευκαιρίες, σε προϋπάρχουσες μελέτες προηγούμενων Δημάρχων που είχε ξεχασμένες στα συρτάρια του και δεν τις αξιοποίησε.

Αναφέρθηκε επίσης σε έργα που ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή τα οποία η νυν απερχόμενη Δημοτική Αρχή τα οικειοποιήθηκε ως δικά της έργα, στην έλλειψη έργων κατά τη διάρκεια της θητείας του απερχόμενου Δημάρχου (2019-2023), σε προεκλογικά του έργα, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, τα οποία όμως υλοποίησε βιαστικά και με τσαπατσούλικο τρόπο προκειμένου να δείξει ότι …κάνει έργα.

Και βέβαια, αναφέρθηκε σε έργα που ενώ ο απερχόμενος πια Δήμαρχος θα μπορούσε να τα υλοποιήσει κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του, αδιαφόρησε, γι’ αυτό και, τώρα που ο Πέτρος Κιάφας οδεύει προς τη νίκη, ο απερχόμενος Δήμαρχος εξαγγέλλει ότι …θα τα κάνει μετά τις εκλογές, αν τυχόν εκλεγεί…

ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στον αντίποδα της απραξίας της απερχόμενης Διοίκησης, ο Πέτρος Κιάφας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε ιεράρχηση προτεραιοτήτων για έργα και δράσεις που αφορούν όλους τους τομείς, κυρίως όμως στον τουρισμό, επειδή η Λεπτοκαρυά είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού όχι μόνο του Δίου-Ολύμπου αλλά και ολόκληρης της Πιερίας.

Έκανε λόγο βέβαια και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού αξιοποιώντας, για παράδειγμα, τον αρχαιολογικό τουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον μυθολογικό τουρισμό, τον περιπατητικό τουρισμό, αλλά όχι μόνο. Στο πλαίσιο αυτό, εξήγγειλε την οργάνωση και πραγματοποίηση αναπτυξιακού συνεδρίου.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ: ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ !

Ο Πέτρος Κιάφας, απευθυνόμενος στις Λεπτοκαρίτισσες και στους Λεπτοκαρίτες, τους υπενθύμισε ότι ο ίδιος και ο συνδυασμός του τίμησαν την ψήφο των δημοτών που το 2019 τους έθεσε στην αντιπολίτευση, δεν πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των δημοτών, γι’ αυτό και παρέμειναν στην αντιπολίτευση και άσκησαν δημιουργική κριτική υπέρ των συμφερόντων των δημοτών και του Δήμου, ψήφισαν θετικά τις λίγες φορές που έπρεπε, αντιστάθηκαν όμως σε όσες προτάσεις της Διοίκησης ήταν ενάντιες προς το συμφέρον των πολιτών και του τόπου.

Αντίθετα, κάποιοι άλλοι επικεφαλής συνδυασμών, έφυγαν από την αντιπολίτευση, έκαναν συναλλαγές με τη Δημοτική Αρχή, πήγαν με τη συμπολίτευση και συμμετείχαν στη διοίκηση του Δήμου κερδίζοντας θέσεις, αξιώματα και χρήματα, εγκαταλείποντας όμως τους δημότες, τους οποίους όμως υποστήριξε ο Πέτρος Κιάφας και ο Συνδυασμός «Προοπτική».

«Γι’ αυτό και τώρα δεν φοβόμαστε και δεν ντρεπόμαστε να σας κοιτάζουμε στα μάτια», γιατί «δεν προδώσαμε την εμπιστοσύνη σας» είπε ο Πέτρος Κιάφας. «Εμείς υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα των δημοτών», γιατί είμαστε η παράταξη των Δημοτών, ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι Δημότες, είπε, έχουν τη δική τους παράταξη, την «Προοπτική για τον Δημότη», αυτή είναι η παράταξη των Δημοτών, η δική σας παράταξη, είπε καταχειροκροτούμενος.

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Και στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Πέτρος Κιάφας ζήτησε την ανατροπή της παρούσας κατάστασης, με εμπιστοσύνη των πολιτών στον ίδιο και στον Συνδυασμό «Προοπτική», λέγοντας: «Φτάνει με τους ’’σωτήρες’’ του τόπου που διοίκησαν εδώ και χρόνια! Άραγε, ακόμη δεν δώσανε ό,τι μπορούσαν; Κι άλλο θέλουν; Όχι! Να πάνε στα σπίτια τους!

Την Κυριακή Οκτώ Οκτωβρίου, φίλες και φίλοι, αλλάζουμε σελίδα! Όλοι μαζί για τη μεγάλη ανατροπή! Σας ευχαριστούμε! Πάμε όλοι μαζί! Για τη μεγάλη νίκη»!